Lifestyle

Ispred splitskog HNK održana akcija inicijative Split grad za mlade: Kavom protiv tlake

-Naš pristup izradi novog programa za mlade je nekonvencionalan, drugačiji, a to je zato što se vremena mijenjaju, mladima se mora pristupiti direktno na terenu...

Autor: Ivona Amidžić - 24.11.2021

„Kavom protiv tlake“ naziv je programa kojega u cilju promocije izrade novog Gradskog programa za mlade je „Inicijativa Split, grad za mlade“ organizirala danas na Trgu Gaje Bulata, ispred splitskog HNK . Bila je to prigoda za susret s udrugama i članovima Savjeta za mlade, a besplatno se dijelila kava u čašama s prigodnom naljepnicama s ispisanim porukama mladih.

-Naš pristup izradi novog programa za mlade je nekonvencionalan, drugačiji, a to je zato što se vremena mijenjaju, mladima se mora pristupiti direktno na terenu, na ulicama grada gdje se oni druže i s njima ostvariti direktnu komunikaciju i primiti input od njih što je njima u ovom gradu potrebno. –  rekao je zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević na današnjem događanju ispred HNK Split.

– Ispijanje kave u Splitu ima svoju tradiciju i dio je identiteta grada, a često od običnog razgovora na kavi nastane super ideja. Zato želimo potaknuti mlade da pričaju i razmišljaju kako mogu doprinijeti boljem položaju u društvu – kazao je Goran Biličić, predsjednik Info zone, a akciju „Kavom protiv tlake“ pokrenuli su, kako je rekao, tri mjeseca nakon pokretanja inicijative Split grad za mlade usmjerenje na podizanje kvalitete života mladih u Splitu.

U prethodnoj fazi, kazao je,  proveli su istraživanje, dobili preko 1300 odgovora mladih putem on line upitnika, sada rade i fokus grupe nakon čega  slijedi istraživanje koje prethodi daljnjem procesu izrade programa za mlade koji je  strateški dokument Grada Splita.

Današnji događaj ispred HNK glazbom je podržao radio KLFM, a donacijom i kuhanjem kave splitski specialty coffee shop D-16. Sutra  će se kava dijeliti i studentima na kampusu, a u petak ispred studentskog doma na Spinutu, čime će završiti ovaj događaj.

foto: Grad Split

Tagovi: događaj, HNK, kava, kavom protiv tlake, mladi, split,