Crna kronika

Istina isplivala na vidjelo: Otkrivena još jedna lažna diploma i svjedodžba

Divjak poručila: ''Varalice više ne rade s mladim ljudima''...

Autor: Ivona Amidžić - 26.03.2019

Ministrica Blaženka Divjak objavila je u ponedjeljak na svom Facebooku da su otkrivene još dvije krivotvorene isprave, jedna kod osobe koja je od 2015. godine s krivotvorenom diplomom fizike i tehnike radila u osnovnoj školi, a druga je s lažnom ispravom radila kao vozač u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, piše Zagreb Danas.

Otkako su prije 50 dana krenuli u akciju u resoru znanosti i obrazovanja, dosad je otkriveno ukupno 10 lažnih isprava.

Objavu ministrice Divjak prenosimo u cijelosti …

Nakon 50 radnih dana otkako smo identificirali prvu prijevaru i pokrenuli inicijativu za provjeru vjerodostojnosti isprava u resoru znanosti i obrazovanja, otkriveno je ukupno 10 lažnih isprava.
Posljednje dvije nedavno otkrivene krivotvorene isprave su diploma PMF-a u Zagrebu te svjedodžba za vozača motornoga vozila.
Osoba s diplomom fizike i tehnike radila je od 2015. godine u jednoj osnovnoj školi, dok je osoba s krivotvorenom svjedodžbom radila u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju kao vozač.
Obje osobe više ne rade s mladim ljudima, a institucije u kojima su varalice radile obavijestile su nadležna tijela koja postupaju po daljnjoj proceduri.
Još jednom želim poslati jasnu poruku da namjeravamo nastaviti s ovom antikorupcijskom mjerom dok se sustav ne pročisti od varalica koji ruše dignitet struke i ruše povjerenje u sve one marljive i poštene ljude koji svoj posao rade savjesno i odgovorno. BD

Nakon 50 radnih dana otkako smo identificirali prvu prijevaru i pokrenuli inicijativu za provjeru vjerodostojnosti…

Objavljuje Blaženka DivjakPonedjeljak, 25. ožujka 2019.

FOTO: Blaženka Divjak Facebook

Tagovi: Blaženka Divjak, diplome, Divjak, krivotvorene isprave, ministrica divjak,