Crna kronika

Italija: broj žrtava olujnog vjetra popeo se na četiri

U Rimu i okolici stabla koja su se srušila pod naletima vjetra uništila su više automobila

Autor: Alan Srčnik - 24.02.2019

Broj žrtava olujnog vjetra koji je u subotu pogodio središnju Italiju popeo se na četiri, a među poginulima je i jedan tinejdžer, prenose talijanski mediji – piše Nacionalniportal.hr, prenoseći Hina-u.

Četrnaestogodišnji dječak poginuo je držeći ljestve svom ocu koji se penjao na krov kako bi popravio štetu od vjetra na kući u Capeni, nedaleko od Rima. U silovitom naletu vjetra otac je pao na sina koji je poginuo na licu mjesta.

Dva 70-godišnjaka poginula su u Frosinoneu prilikom urušavanja zida, a jedan 45-godišnjak poginuo je kada je na njegov automobil palo drvo.

U Rimu i okolici stabla koja su se srušila pod naletima vjetra uništila su više automobila.

Snažan vjetar prouzročio je probleme i u glavnome gradu Italije, prisilivši gradske vlasti da za posjetitelje zatvore arheološki park rimskog Koloseja.

Nezapamćeno jak vjetar puhao je i u ostalim dijelovima Italije. U južnoj talijanskoj regiji Abruzzo pao je snijeg, što je rijetkost za to područje.

Zbog visokih valova u lučkome gradu Bariju, u pokrajini Apuliji, nasukao se turski teretni brod. Zbog vremenskih nepogoda, njegovo odsukavanje bit će odgođeno.

foto: EPA/GIUSEPPE LAMI

Tagovi: Italija, oluja, vjetar,