Kultura

Izložba u kojoj posjetitelji mijenjaju radove

Izložba "Interaktiv" realizira se u ciklusu izložbi autora mlađe generacije "Mladi izlažu" i bit će otvorena do 18. prosinca.

Autor: Darija Kovačić - 07.12.2020

U utorak, 8. prosinca, u 19 sati u Klubu Zona otvara se neobična izložba Vedrana Urličića u kojoj posjetitelji pomicanjem dijelova izloženih radova mogu mijenjati izložena umjetnička djela. Izložba “Interaktiv” realizira se u ciklusu izložbi autora mlađe generacije “Mladi izlažu” i bit će otvorena do 18. prosinca.

– Jeste li ikad imali poriv uzeti u ruke umjetničko djelo, dotaknuti površinu, opipati materijal…? Vedran Urličić nas poziva na više od toga, on nas poziva da mijenjamo umjetničko djelo i makar mijenjanjem kompozicije fragmenata pojedinih radova izložbe “Interaktiv” budemo uključeni u život umjetničkog djela. Ni u kojoj mjeri nas ne odbacuje kao promatrače, naprotiv! Njegove početne kompozicije itekako imaju svoje značenje. U njima se kriju poruke sakralnog sadržaja. U velikoj su mjeri sakrivene i traže od sudionika da se pomuči pronaći značenja ovih poruka koja nam želi objaviti – zapisano je u predgovoru izložbe.

Tagovi: izložba, poruke, posjetitelji, umjetnčko djelo, vedran urličić,