Gospodarstvo

Javne tribine i obilježavanje međunarodnih eko dana

Projekt „Razmišljam ekologično“

Autor: Ivona Amidžić - 29.05.2019

U sklopu projekta „Razmišljam EKOlogično“ započinje se s provedbom javnih tribina na temu održivog gospodarenja otpadom i obilježavanja međunarodnih eko dana.

Prva javna tribina održat će se dana 21. svibnja 2019. godine u Javnoj ustanovi u kulturi Zvonimir Solin u 18 sati. Stručna predavanja na temu sprječavanja nastanka otpada i ponovne uporabe predmeta te pravilnog odlaganja otpada izlagati će predstavnici tvrtke Alfa atest d.o.o. Nakon predavanja predviđeno je vrijeme za održavanje javne rasprave.

Dana 22. svibnja 2019. godine u 18.45 na lokaciji Doma kulture „Jozo Buliga“ u općini Klis obilježit će se Svjetski dan biološke raznolikosti i dana zaštite prirode u Hrvatskoj. Program obilježavanja događaja započeti će s predstavljanjem knjige autora Vedrana Šegote, dipl. ing. biol. i Ivana Linića, mag. ing. šum. „Bogatstvo flore Kliške tvrđave i njene okolice“. Nakon toga slijedi stručno izlaganje predstavnika tvrtke Alfa atest d.o.o. na teme: „Pravilno postupanje s otpadom“ i „Korištenje otpada umjesto prirodnih resursa“.

U sklopu obilježavanja događaja izlagat će se likovni radovi učenika OŠ Petra Kružića Klis. Za zabavni dio programa pobrinut će se Klapa Filip Dević uz prigodnu zakusku. Do kraja provedbe projekta održati će se sveukupno 4 takve tribine i 4 obilježavanja događanja, u nastavku su planirani rasporedi.

RASPORED ODRŽAVANJA TRIBINA:

  1. Solin 21. svibnja 2019. u 18 sati, Javna ustanova u kulturi Zvonimir Solin
  2. Podstrana 29. svibnja 2019. – sala u zgradi Općine Podstrana
  3. Klis 02. rujna 2019. (za Dugopolje i Klis)- Dom Kulture Don Joze Buliga Klis
  4. Solin 23. rujna 2019., Javna ustanova u kulturi Zvonimir Solin

RASPORED ODRŽAVANJA JAVNIH DOGAĐANJA:

  1. Svjetski dan biološke raznolikosti i dana zaštite prirode 22. svibnja u 18.45,
    Dom kulture Don Joze Buliga – KLIS
  2. Svjetski dan zaštite okoliša 05. lipnja – PODSTRANA
  3. Međunarodni dan ozonskog omotača 16. rujna – DUGOPOLJE
  4. Međunarodni dan borbe protiv klimatskih promjena 24. listopada – SOLIN

Projekt Razmišljam EKOlogično ukupne je vrijednosti 1.171.898 kuna, a sufinanciran je iz Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa konkurentnost i kohezija u financijskom razdoblju od 2014. do 2020. u iznosu od 85% prihvatljivih sredstava.

azdoblje provedbe projekta je od 28. lipnja 2018. godine do 28. studenog 2019. godine. Nositelj projekta je Grad Solin, a sunositelji aktivnosti su općine Klis, Podstrana i Dugopolje.

(Općina dugopolje)

foto: pixabay (ilustracija)

Tagovi: eko, eko dani, javne tribine, odlaganje otpada, otpad, razmišljam ekologično,