Gospodarstvo

Javni poziv za dodjelu oznake “Hrvatski otočni proizvod” 2019. – Javite se!

Može se dodijeliti za proizvode koji zadovoljavaju kriterije izvrsnosti, izvornosti i tradicije, koje proizvode otočni proizvođači sa sjedištem na otocima i koji nominirane proizvode izrađuju na otocima

Autor: Ivona Amidžić - 06.03.2019

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije objavilo je Javni poziv za dodjelu oznake “Hrvatski otočni proizvod” 2019. godine, a ovo je već 13. put da se raspisuje, objavljuje Grad Zadar.

Oznaka “Hrvatski otočni proizvod” može se dodijeliti za proizvode koji zadovoljavaju kriterije izvrsnosti, izvornosti i tradicije, koje proizvode otočni proizvođači sa sjedištem na otocima i koji nominirane proizvode izrađuju na otocima.

Projekt “Hrvatski otočni proizvod” pokrenut je 2007. godine s namjerom poticanja proizvodnje izvornih i kvalitetnih otočnih proizvoda.

Do sada je oznaku HOP dobilo 297 proizvođača, od kojih je 26 ekoproizvođača, 28 proizvođača s oznakom zemljopisnog podrijetla i osam proizvođača s oznakom izvornosti, za 971 proizvod i proizvodnu liniju s 24 otoka (Brač, Hvar, Vis, Korčula, Pag, Krk, Lastovo, Dugi Otok, Rab, Cres, Lošinj, Prvić, Ugljan, Mljet, Šolta, Žirje, Pašman, Iž, Murter, Olib, Kornat, Rava, Silba, Zlarin) i poluotoka Pelješca.

Javni poziv za dodjelu oznake “Hrvatski otočni proizvod” nalazi se ovdje i otvoren je do 8. travnja 2019. godine.

(Grad Zadar)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: EU, hrvatski otočni proizvod, javni poziv, otoci, oznaka, zadar,