Gospodarstvo

Jednoglasno je izglasana Odluka za iste cijene u svim splitskim vrtićima

Odluka će utjecati na roditelje 1.611 djece u privatnim vrtićima koji će financijsko olakšanje osjetiti već od 1. lipnja

Autor: Ivona Amidžić - 04.05.2020

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća jednoglasno je izglasan Prijedlog odluke o načinu i uvjetima sufinanciranja programa dječjih vrtića u vlasništvu fizičkih osoba, udruga i vjerskih zajednica na području Splita, što znači izjednačavanje cijena u gradskim i privatnim vrtićima. Tako će svi roditelji predškolske djece na području grada Splita od lipnja plaćati jednaku cijenu vrtića.

U prijelaznom razdoblju, odnosno u svibnju, Grad Split nastavit će sufinancirati pedagoške djelatnosti u vlasništvu privatnih osoba u istim mjesečnim iznosima sufinanciranja kao i dosad, a privatni vrtići dodatnu potporu u ovim izvanrednim okolnostima mogu ostvariti i preko mjera Vlade Republike Hrvatske kroz Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Današnja Odluka u najvećoj će mjeri razveseliti roditelje 1.611 djece u privatnim vrtićima koji će financijsko olakšanje osjetiti već od 1. lipnja.

Uređivanje partnerskih odnosa s vlasnicima privatnih vrtića važan je korak u unaprijeđenju predškolskog standarda u Splitu, a izjednačeni odnos i kvaliteta usluge sigurno će smanjiti pritisak i liste čekanja na upise u vrtiće u vlasništvu Grada Splita.

Ova Odluka vrijedna je 26 milijuna i 500 tisuća kuna u ovogodišnjem gradskom Proračunu.

Od 11. svibnja vraćamo se polako normalizaciji života i u vrtićima, a nadamo se i očekujemo od lipnja i tijekom ovog ljeta povratak svih mališana u svoje vrtiće.

foto: pixabay

Tagovi: cijene, djeca, odluka, vrtić,