Još novooboljelih od koronavirusa, ukupno 31 osoba

Markotić: "Sve ove mjere koje smo spominjali i jučer i svih ovih dana je važno da svi osvijeste i prema tome se ponašaju"

Autor: Ivona Amidžić - 13.03.2020

Sinoć su potvrđene još dvije osobe oboljele od koronavirusa, hospitalizirane u bolnici u Puli, tako da se ukupan broj oboljelih u Hrvatskoj popeo na 27, priopćio je u četvrtak navečer Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Dva novooboljela slučaja koronavirusom iz Pule potvrđena su u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu. Riječ je o hrvatskim državljanima koji su došli iz Italije. Neslužbeno se doznaje da su iz Umaga, a hospitalizirani su u Općoj bolnici Pula.

Međutim, na presici Stožera Civilne zaštite koja je počela u 9 sati Beroš je rekao kako od sinoć imaju još četiri bolesnika, od kojih je dvoje u Puli i dvoje u Zagrebu. Dodao je kako je troje povezano bliskim kontaktima s dosad zaraženim osobama, a jedan je uvezen.

Tako se broj zaraženih u Hrvatskoj popeo na 31.

“Sve ove mjere koje smo spominjali i jučer i svih ovih dana je važno da svi osvijeste i prema tome se ponašaju”, rekla je Markotić.

Tagovi: Italija, koronavirus, oboljeli, virus, zaraženi,