Kultura

Još samo tjedan dana traju radionice za mališane “Upoznaj i istraži vodozemce i gmazove”

Ne propustite edukativne radionice namijenjene djeci predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovne škole!

Autor: Ivona Amidžić - 23.03.2019

U organizaciji Javne ustanove ”Park prirode Biokovo” od 19. ožujka počelo je održavanje edukativnih radionica ”Upoznaj i istraži vodozemce i gmazove” namijenjenih djeci predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovne škole.

Radionice se u prezentacijskom centru ”Adrion – srce planine” održavaju svakog radnog dana od 9.30 sati sve do 29. ožujka, a voditeljica i autorica je Ivana Gabrić, stručna suradnica biolog, ekolog iz stručne službe Ustanove.

U sklopu radionica djeca će se kroz zanimljiv interaktivan sadržaj upoznati sa ovom skupinom životinja, steći nova znanja  te primjereno svome uzrastu sudjelovati u istraživačkim aktivnostima u laboratorijskim uvjetima.

Ideja o održavanju radionica nastala je krajem prošle godine, nakon medijskih natpisa i panike koja je zavladala među zaposlenicima i roditeljima zbog pojave zmija u dvorištu Dječjeg vrtića ”Biokovsko zvonce”.

Stručna služba Javne ustanove ”Park prirode Biokovo” tada je, na poziv vrtića, izašla na teren, odredila upute za postupanje te u dogovoru s vrtićem predložila održavanje edukativnih radionica o gmazovima s našeg područja.

Radionice se održavaju u tjednu kada se obilježava Svjetski dan voda, odlučeno je da će se uz gmazove tematski obraditi i vodozemci

U suradnji sa stručnjacima herpetolozima iz Udruge Hyla te Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Splitsko-dalmatinske županije, “More i krš”, Javna ustanova ”Park prirode Biokovo” organizirat će i edukativno predavanje pod nazivom ”Zmije Makarske i okolice” za zaposlenike vrtića i sve zainteresirane roditelje vrtićke djece.

Predavanje će se održati 30. travnja u 19.15 sati u dvorani Arte, a predavači su Ivona Burić, mag. oecol. et prot. nat. iz Udruge Hyla i Stjepan Makinić, savjetnik biolog u JU ”More i krš”.

(Grad Makarska)

foto: pixabay (ilustracija)

Tagovi: daždevnjak, djeca, gmaz, gušter, park prirode biokovo, radionice, škola, vodozemac, vrtić,