Crna kronika

Kilogram heroina vrijedan skoro 400 tisuća kuna pronađen kod Zadra

Istog dana u večernjim satima uhićen je maloljetnik sa skoro kilogramom marihuane

Autor: Ivona Amidžić - 15.03.2019

U selu na benkovačkom području policija je u balama sijena pronašla gotovo kilogram heroina, zbog čega je uhitila 60-godišnjeg hrvatskog državljanina rođenog na Kosovu, izvijestila je u četvrtak zadarska policija, koja je istog dana uhitila i maloljetnika s preko 800 grama marihuane – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

Prema policijskim tvrdnjama 950,5 grama heroina pronađenog u sijenu bilo je namijenjeno preprodaji na zadarskom području.

“Uz drogu je pronađena i digitalna vaga za precizno mjerenje, vaga i droga su oduzeti, a droga je odmah poslana na vještačenje. Preprodajom pronađenog heroina, osumnjičeni bi ostvario  protupravnu novčanu dobit u iznosu od 380.000 kuna, budući da cijena grama heroina na zadarskom narkotržištu iznosi 400 kuna”, kazao je voditelj zadarske kriminalističke policije Bore Mršić.

Uz kaznenu prijavu, 60-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske, ispitan je u Općinskom državnom odvjetništvu te odveden sucu istrage Županijskog suda u Zadru koji mu je odredio istražni zatvor.

Maloljetnik uhićen zbog 822 grama marihuane

Policija je izvijestila da je istoga dana, u večernjim satima, uhićen i maloljetnik sa zadarskog područja od kojega je oduzeto 822 grama marihuane.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je prijavljeni maloljetnik drogu nabavio na zagrebačkom području i planirao je preprodati na zadarskom narkotržištu.

Protiv maloljetnika je nadležnom državnom odvjetništvu za mladež u Zadru podnesena  kaznena prijava.

“Dovršeno kriminalističko istraživanje nastavak je niza uspješnih i složenih kriminalističkih istraživanja iz domene zlouporabe droga na području PU zadarske. Operativni rad i aktivnost policije na samom početku ove godine rezultirali su ovom velikom zapljenom heroina, a u ovom razdoblju obrađeno je već više od 20 kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama”, dodao je Mršić.

(Hina)

foto: pixabay (ilustracija)

Tagovi: heroin, marihuana, sijeno, zadar,