Lifestyle

Klinika za infektologiju splitskoga KBC-a od županijske Obrtničke komore dobila 30 tisuća kuna

Predstojnik te klinike, Ivo Ivić, rekao je da će se novac iskoristiti za poboljšanje radnih uvjeta u borbi protiv koronavirusa

Autor: Ivona Amidžić - 11.11.2020

Klinika za infektologiju splitskoga KBC-a u srijedu je od županijske Obrtničke komore dobila 30 tisuća kuna, a predstojnik te klinike, Ivo Ivić, rekao je da će se novac iskoristiti za poboljšanje radnih uvjeta u borbi protiv koronavirusa.

Predstojnik Klinike za infektologiju splitskoga KBC-a Ivo Ivić je rekao da je donacija bila inicijativa županijske Obrtničke komore čiji su predstavnici vodili računa o situaciji i potrebama. Svaka pomoć je velika pomoć, istaknuo je i dodao da će pomoć iskoristiti za poboljšanje radnih uvjeta.

“Znate da smo pod velikim opterećenjem i da prostor koji koristimo i prostor za uobičajeni način rada s velikim brojem bolesnika, s potrebom za većom širinom toga prostora i izolacijama potrebne su brojne adaptacije, a za to je potreban i novac. Zato zahvaljujem Komori i njihovom predsjedniku, koji su se našli pozvanima da nam pomognu jer će nam to puno značiti”, poručio je dr. Ivić.

Odgovarajući na pitanje, rekao je kako nastoje nabaviti što više visokoprotočnih uređaja za oksigenaciju. Riječ je o uređajima koji za dobar dio bolesnika znače izbjegavanje respiratora, a uz to je i oporavak u puno ugodnijim uvjetima.

U postupku nabave je još šest takvih uređaja te se nadaju da će im taj broj biti dovoljan s obzirom na to da se posljednjih dana intenzitet epidemije ne pojačava. U ovom trenutku imaju i sve potrebne lijekove.

Predsjednik Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije Ivan Gotovac je izjavio kako su prepoznali da je splitski KBC “prva crta obrane” u borbi protiv koronavirusa, zbog čega su prikupili donaciju jer su ponajprije željeli pomoći.

“Nama kao obrtnicima je jako važno da nam ljudi budu zdravi da mogu raditi. Mi od toga živimo, baš kao i grad, županija, ali i naša država”, kratko je rekao Gotovac.

(Hina)

foto: screenshot

Tagovi: infektologija, KBC Split, klinika, splitsko-dalmatinska županija,