Crna kronika

Kninskom ‘Rambu’ prijeti zatvor

Istražni zatvor za 52-godišnjaka koji je poluautomatskom puškom izrešetao kuću znanca da naplati dug

Autor: Ivona Amidžić - 06.02.2019

Istražni zatvor od mjesec dana određen je 52-godišnjaku koji je u Kninu u pijanom stanju pucao po obiteljskoj kući 34-godišnjeg znanca u namjeri da naplati dug od 31.000 kuna, doznaje se u Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

U DORH-u osnovano sumnjaju da je 52-godišnjak u subotu u Kninu u alkoholiziranom stanju došao u obiteljsku kuću 34-godišnjeg znanca da bi od njega naplatio dug u iznosu od 31.000 kuna.

S obzirom da je pritom vikao i psovao oštećenik ga je izveo iz kuće. Potom se osumnjičeni odvezao do kuće u kojoj boravi i uzeo automatsku pušku s četiri pripadajuća spremnika ispunjena streljivom i nakon nekoliko sati vratio ispred oštećenikove kuće, repetirao pušku i ispalio jedno streljivo kroz balkonska staklena vrata kroz koja je prethodno ušao oštećenik, a drugo streljivo ispalio kroz prozor kuće pogodivši televizor i šank te ispalio još nekoliko metaka u zrak, a nakon što mu se puška zaglavila pobjegao je s mjesta događaja ne dobivši traženi novac.

Osnovano se sumnja i da je u kući u kojoj boravi u Otonu, protivno odredbama Zakona o oružju, držao automatsku pušku s četiri pripadajuća spremnika ispunjena streljivom, malokalibarsku pušku s dvadeset komada pripadajućeg streljiva, kao i poluautomatsku pušku.

U DORH-u 52-godišnjaka sumnjiče za kaznena djela protupravne naplate u pokušaju, dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Nakon što je ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku donijelo je rješenje o provođenju istrage te je sucu istrage Županijskog suda predložilo da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, što je sudac i prihvatio.

(Hina)

foto: pixabay (ilustracija)

Tagovi: automatska puška, dug, istražni zatvor, Knin,