Crna kronika

Kod otoka Kurba Mala jutros pronađeno mrtvo tijelo nestalog ribara

Odluku o dojavi nestanka članovi obitelji donijeli su nakon što se ribar nije vratio u predviđeno vrijeme te nije odgovarao na pozive

Autor: Ivona Amidžić - 18.03.2019

Jutros oko 7.30 sati kod otoka Kurba Mala pronađeno je mrtvo tijelo koje najvjerojatnije pripada 60-godišnjem ribaru koji je nestao u subotu nakon što je isplovio iz Murtera, kazao nam je Robert Baljkas, kapetan Lučke kapetanije Šibenik, piše Šibenik.In.

“Potraga za nestalim ribarom završena je jutros u 7.30 sati nakon što je kod otoka Kurba Mala pronađeno mrtvo tijelo. Trenutno se čeka mrtvozornik i policija koji će utvrditi identitet osobe”, rekao je Baljkas.

Da je tijelo ribara pronađeno, potvrdili su i iz zadarskog GSS-a.

“Tijelo nestale osobe pronađeno je kod otoka Kurba Mala nedaleko od mjesta gdje se nalazio brod. Pronašla ga je jutros Šibenska lučka kapetanija”, priopćili su na svojim stranicama.

Objavljuje HGSS – Stanica ZadarPonedjeljak, 18. ožujka 2019.

Obavijest o nestanku ribara D.I. službenicima MRCC Rijeka javio je 16. ožujka u 16 sin nestalog, prema čijem iskazu je njegov otac u subotu oko 12 sati, isplovio u ribolov iz Murtera prema uvali Vrulje u Kornatima, gumenjakom dužine šest metara.

Odluku o dojavi nestanka članovi obitelji donijeli su nakon što se ribar nije vratio u predviđeno vrijeme te nije odgovarao na pozive

Kako su izvijestili iz Ministarstva mora, odluku o dojavi nestanka članovi obitelji donijeli su nakon što se ribar nije vratio u predviđeno vrijeme te nije odgovarao na pozive. MRCC Rijeka stoga je pokrenula koordinirano traganje sa nadležnom Lučkom kapetanijom Šibenik te nešto kasnije i sa Lučkom kapetanijom Zadar i Pomorskom policijom Šibenik, a angažirani su i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).

Tijekom pomorske potrage u subotu službenici Šibenske kapetanije su u 18.30 sati dojavili o pronalasku napuštenog gumenjaka u vlasništvu nestaloga, koji je zatečen nasukan na otočić Šćitna, sjeverno od otoka Žuta, slijedom čega je nastavljeno intenzivno traganje. S obzirom na smanjenu vidljivost pred kraj dana, Središnjica je odlučila u akciju angažirati i pripadnike HGSS-a, koje su u područje traganja za nestalim transportirali službenici Lučke kapetanije Zadar nakon ukrcaja na spasilačku brodicu Zadarske kapetanije, koja ih je čekala u luci Gaženica.

Pripadnici HGSS-a traganje za nestalim obavljali su dronovima opremljenim termo-vizijskom optikom, kojima su upravljali sa spasilačke brodice LK Zadar, nakon čega su jučer u 6.15 sati prekrcani na brod LK Šibenik, a spasilačka brodica LK Zadar proslijedila prema Zadru zbog obnove resursa, dok je u potragu istovremeno angažirana spasilačka brodica Lučke ispostave Sali.

Potraga je jučer obustavljena zbog jakog juga te je nastavljena rano jutros te je nažalost, završila tragičnim ishodom.

(Šibenik.In)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: kurba mala, mrtvo tijelo, murter, nestao, otok, ribar, Šibenik,