Gospodarstvo

Konačno otvoren novi dugoočekivani ulaz u Cavtat

Načelnik Lasić povodom puštanja u promet novog ulaza u Cavtat: "Ovo smo čekali desetljećima!"

Autor: Ivona Amidžić - 22.03.2019

Novi ulaz u Cavtat s magistrale na Zvekovici u utorak u poslijepodnevnim satima je pušten u promet, a načelnik Općine Konavle Božo Lasić tom prilikom je poručio kako je zadovoljan te kako su Konavljani ovo čekali desetljećima.

“Novi ulaz u Cavtat pušten u promet u utorak u popodnevnim satima, nakon nešto više od godinu i pol dana od početka radova”, rekao je načelnik Lasić.

Cavtat i Konavle su na ovaj projekt čekali desetljećima. Na Jadranu nije bilo neprimjerenijeg ulaza od dosadašnjeg, a radi se o ulazu u jedan od turističkih bisera Hrvatske, nastavio je Lasić.

U realizaciji ovog projekta sudjelovale su Hrvatske i županijske ceste kao i Općina Konavle. U cijelosti su Hrvatske ceste financirale projekt.

“Prilikom gradnje bilo je različitih kritika i sugestija, npr. moglo je ovako ili onako. No kako su naši ljudi ‘treneri’ kada igra reprezentacija tako su i svi inženjeri u ovom digitalnom dobu. No, šalu na stranu, mislim da će se u dogledno vrijeme pokazati kako je novi ulaz u Cavtat dobro projektiran i izveden te da će smanjiti prometne gužve, posebice tijekom ljetnih mjeseci, te povećati sigurnost prometa što je najvažnije”, završio je Lasić.

(Općina Konavle)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: Božo Lasić, cavtat, Konavle, magistrala, otvoren ulaz, otvorenje ulaza, ulaz, zvekovica,