Lifestyle

Kraj vikenda provodite na putu? Evo što kaže HAK…

Ponegdje radovi na cesti, ali s obzirom na činjenicu da je vikend - gužve i nisu strašne... Najgore s gužvama smo već prošli, zar ne?

Autor: Antonela Verković - 28.10.2018

Ujutro u unutrašnjosti te ponegdje u Lici i Gorskom kotaru i po kotlinama i dolinama rijeka mjestimice je moguća magla. Na mjestima s maglom kolnici su vlažni i skliski. Mogući su odroni zemlje i kamenja.

Zbog olujnog juga moguće su promjene u cestovnom i pomorskom prometu.
Pojačan promet osobnih vozila, povremeno u oba smjera, očekujemo na GP Bregana, Macelj, Bajakovo, Stara Gradiška, Slavonski Brod i Županja.
Pojačan izlazak teretnih vozila očekuje se na GP Bajakovo.
Zbog olujnog juga samo osobna vozila smiju prometovati dionicom autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica-Delnice (u oba smjera). Obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3).

Kolnici su mjestimice mokri u Lici, Dalmaciji, središnjoj Hrvatskoj i na širem riječkom području. Povremeno jak vjetar usporava promet na autocesti A1 između čvorova Bosiljevo i Gornja Ploča. Vozi se uz ograničenje brzine 100km/h.

U noći 27./28. listopada 2018. godine počinje zimsko računanje vremena tijekom kojeg na motornim vozilima za vrijeme vožnje i danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla. Na motociklu i mopedu za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena kratka svjetla tijekom cijele godine.
FOTO: Pixabay

Tagovi: hak, stanje na cestama,