Kultura

Kreće novi foto-natječaj “Volim svoju Hrvatsku”

Prva mjesta u obje kategorije donose GOPRO HERO7 Silver sportske digitalne kamere, a drugo mjesto prema ocjeni žirija GOPRO HERO7 White sportsku digitalnu kameru

Autor: Ivona Amidžić - 12.03.2019

“Volim svoju županiju”, novi je, četvrti foto-natječaj kojemu je cilj potaknuti mlade umjetnike/amatere da stvaraju i razmišljaju o detaljima i zanimljivostima svojih županija koje, osim ljepota, nude i zanimljive sadržaje prilagođene objavljivanju u novim medijima – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

Natječaj je otvoren do 22. travnja, a na linku https://www.volimzup.hr/izrađena je posebna aplikacija putem koje se mogu predati do tri fotografije po autoru.

Nagrade se, kao i prošlih godina, dodjeljuju u dvije kategorije: najbolja fotografija prema broju prikupljenih lajkova i najbolje fotografije prema mišljenju stručnog žirija. Prva mjesta u obje kategorije donose GOPRO HERO7 Silver sportske digitalne kamere, a drugo mjesto prema ocjeni žirija GOPRO HERO7 White sportsku digitalnu kameru.

Na čelu ovogodišnjeg stručnog žirija ponovno je profesionalna fotografkinja Mare Milin, a u žiriju su Ivana Gusak Galić iz Osječko-baranjske, Kristijan Toplak iz Virovitičko-podravske i Karlo Frljužec iz Krapinsko-zagorske županije.

Natječaj ima sve više poklonika o čemu govori i podatak da je na prva dva prijavljeno šestotinjak fotografija, na treći, prošle godine čak 2835.

Tema fotografije “Volim svoju županiju” omogućuje autorima/autoricama široki kreativni izražaj, no uvjet je da su fotografije snimljene isključivo na području Hrvatske. Najbolje fotografije iz svih hrvatskih županija čine postav putujuće izložbe koja je samo u prošloj godini po Hrvatskoj prošla 1081 kilometar – od Osijeka preko Virovitice, Zagreba, Koprivnice, Rijeke, Šibenika, Zadra, sve do Dubrovnika, navodi Hrvatska zajednica županija.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: foto, fotografi, fotografije, nagrada, natječaj, natjecanje, volim svoju hrvatsku,