Crna kronika

Kujica Molly “nanjuškala” šest milijuna kuna vrijedan ulov

"Prepravljena prikolica 'vrijedna' šest milijuna kuna" - rizik im se nije isplatio!

Autor: Ivona Amidžić - 22.02.2019

Više od 61 kilograma marihuane upakiranog u 118 paketa, tržišne vrijednosti oko šest milijuna kuna, pronađeno je u srijedu navečer na graničnome prijelazu Novim Selima, u blizini Metkovića, u prepravljenoj prikolici vozila crnogorskih registracija. U njemu su bila dvojica Crnogoraca u dobi od 37 i 57 godina, rečeno je na konferenciji za novinare dubrovačko-neretvanske Policijske uprave – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

Načelnik dubrovačko-neretvanske Policijske uprave Ivan Pavličević je izjavio kako je detaljno pregledano vozilo zbog sumnje da se njime prevoze opijati. Pritom je reagirao službeni pas za otkrivanje droga – mješanka belgijskog ovčara i labradora Molly, koja je u službi granične policije Metkovića od lipnja 2018., a ovo joj je prva zapljena.

“Nakon toga smo od suca istrage dobili nalog za pretragu, kojom je u preinačenom prostoru priključnog dijela, pronađeno 118 paketića sa suhom zelenom biljnom tvari nalik na opojnu drogu marihuanu. Teško je reći kojem je području bila namijenjena, ali iz iskustva prošlih zapljena jedan dio ide i Hrvatskoj”, rekao je Pavličević.

Dodao je kako se kriminalistička istraga nastavlja, a nakon istrage i ispitivanja Crnogorci će završiti u pritvorskom nadzoru.

“Zbog složenosti graničnih prijelaza, ljudstva i tehničke opremljenosti policije, jug Hrvatske sve se više izbjegava za prijevoz opijata. Četiri granična prijelaza nude veću mogućnost otkrivanja svih krijumčarenja i nezakonitih prijelaza granice pa se zato sve više koriste morski put i područje BiH”, rekao je Pavličević.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: 61 kilogram, granični prijelaz, marihuana, molly, nova sela, prikolica, šest milijuna kuna,