Lifestyle

Ljekarne ne ulaze u odluku o brzom antigenskom testiranju na covid-19 u dijagnostičke svrhe

Uslugu testiranja u ljekarnama ne plaća HZZO, osobe kojima je brzim antigenskim testiranjem u ljekarni utvrđen pozitivan nalaz trebaju se javiti liječniku...

Autor: Ivona Amidžić - 13.01.2022

Hrvatska ljekarnička komora izvijestila je da ljekarne nisu obuhvaćene novom odlukom o provedbi brzog antigenskog testiranja na covid-19 u dijagnostičke svrhe, jer ne mogu zaprimiti i informatički obraditi uputnicu obiteljskog liječnika te je fakturirati HZZO-u.

Ljekarne i dalje mogu provoditi testiranja na covid-19 zaposlenih u državnim i javnim službama te lokalnoj upravi i samoupravi, koji nisu cijepljeni ili nemaju dokaz o preboljenju bolesti.

Te osobe kao i one kojima je iz drugih razloga potrebna covid potvrda, primjerice za sudjelovanje na javnim događanjima ili privatnim okupljanjima, i dalje se mogu testirati brzim antigenskim testom u više stotina ljekarni u Hrvatskoj koje su omogućile provedbu ove usluge.

Uslugu testiranja u ljekarnama ne plaća HZZO, a osobe kojima je brzim antigenskim testiranjem u ljekarni utvrđen pozitivan nalaz trebaju se, uz provođenje mjera izolacije, javiti svojem izabranom liječniku radi evidencije i daljnjeg postupanja, navodi se u priopćenju Hrvatske ljekarničke komore (HLJK).

(Hina)

foto: screenshot

Tagovi: antigenski test, brzi test, covid, koronavirus, ljekarne, testiranje,