Kultura

MAK premijerno izveo predstavu “Bog masakra”

22. veljače i 1. ožujka najavljene dvije reprizne izvedbe - osigurajte svoja mjesta!

Autor: Ivona Amidžić - 18.02.2019

U nedjelju, 17. veljače 2019. u Metkoviću, nakon nešto više od godinu dana, glumci Amaterskog kazališta Metković premijerno su odigrali još jednu predstavu, ponovno u režiji Jasne Jukić. Ovaj put domaćeg autora Gorana Matića “zamijenila” je Yasmina Reza, prenosimo sa službenih stranica Metkovića.

Suradnja s redateljicom Jasnom Jukić u Matićevoj ‘Pomutnji’ odgovarala je metkovskim kazališnim amaterima pa su odlučili posegnuti za komadom Yasmine Reze ‘Bog masakra’, čiju prilagodbu Jukić također potpisuje.

Inače, Metkovci su tu predstavu imali prigodu gledati prije 10 godina u izvedbi zagrebačkoga Teatra ‘Rugantino’ s glumačkom postavom Ivica Vidović, Gordana Gadžić, Urša Raukar i Boris Svrtan.

‘Bog masakra’ je ironična komedija čijoj je radnji povod tučnjava dvaju dječaka (jedan uvijek izvuče deblji kraj) pa se njihovi roditelji – Lili (Željka Bulić) i Siniša (Jure Talajić) te Marta (Marija Vuletić) i Mišo (Marijo Kežić) – sastanu u stanu prvoga para kako bi na civiliziran način razriješili tu neugodnu situaciju.

Premda u početku izgleda da će se sve jednostavno i brzo riješiti, dovoljna bude jedna riječ da se pokaže kako je civiliziran pristup samo krinka, a kada ona padne onda odnosi među parovima ponovno postaju zategnuti. Čak i više, na vidjelo izlaze i međusobne frustracije unutar parova.

Veterani Bulić i Talajić, povratnik Kežić i debitantkinjna Vuletić predstavu su intenzivno uvježbavali još od sredine siječnja pa su na pozornici djelovali dosta uvjerljivo. Naravno, premijera je premijera, a k tome u obzir treba uzeti i gotovo dupkom ispunjeno gledalište.

Makovci su za 22. veljače i 1. ožujka najavili dvije reprizne izvedbe u Metkoviću, a sigurni smo da će s komadom ići i na gostovanja.

(Metković)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: Bog masakra, metković, predstava, premijera, reprize,