Lifestyle

Makarska kreće u sterilizaciju uličnih mačaka!

Na inicijativu udruge "Šapama od srca" grad Makarska preuzima troškove

Autor: Ivona Amidžić - 12.02.2019

Makarska će cijele ove godine planski sterilizirati populaciju uličnih mačaka po tzv. TNR programu (“Trap–neuter–release”) odnosno “Uhvati–steriliziraj–vrati”, objavio je Grad u utorak – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

Ugovor o tome sklopljen je s tvrtkom Animalis Centrum koja će u suradnji sa Udrugom ”Šapama od srca Makarska”, Veterinarskom ambulantom Filipović i Veterinarskom praksom Snoopy Makarska, akcije provoditi po tzv. TNR programu, odnosno programu “Uhvati–steriliziraj–vrati” koji se, kako ističu, pokazao najjeftinijim, najhumanijim i najučinkovitijim načinom smanjenja broja uličnih mačaka.

Budući da u Hrvatskoj ne postoji azil za mačke, organizacija sterilizacije/kastracije, oporavak i vraćanje mačaka na ulicu u rukama je malobrojnih volontera, na makarskom području bila je angažirana udruga ”Šapama od srca”. Upravo na njihovu inicijativu potpisan je spomenuti ugovor prema kojem će ubuduće sve troškove akcija snositi Grad Makarska, objavio je Grad na svojim stranicama, ne navodeći vrijednost ugovora.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: ''Šapama od srca'', "Uhvati–steriliziraj–vrati", makarska, sterilizacija,

Vezane vijesti