Gospodarstvo

Makarska krenula s rekonstrukcijom odvodnje – Privremena regulacija prometa

Vrijednost investicije iznosi približno oko 1.600.000,00 kuna, a trebao bi se riješiti veliki problem kod obilnih kiša...

Autor: Ivona Amidžić - 28.04.2020

Zbog građevinskih radova na rekonstrukciji oborinske odvodnje u Vukovarskoj ulici ina raskrižju Vukovarske ulice s Ličkom ulicom (od hotela Rosina do Hvarske ulice) u Makarskoj, od danas pa kroz cijelo vrijeme završetka radova kojima se točan datum završetka ne zna unaprijed, promet će se na tom dijelu ceste (državna cesta D-8) odvijati usporeno.

Po potrebi i ovisno o dinamici radova moguće je odvijanje prometa samo jednim prometnim trakom, a zbog svega se vozače poziva na strpljenje i pojačani oprez.

Izgradnjom kolektora oborinske odvodnje u Vukovarskoj kod kafića Monaco riješit će se problem koji postoji već dugo godina, a koji se jako isticao kod velikih kiša.

Grad Makarska je, iako se radi o državnoj cesti, procijenio da se problem može riješiti jedino samostalno djelujući.

“U dvije godine Grad Makarska izradio je svu projektnu dokumentaciju, dobio potvrde svih javno-pravnih tijela, riješio imovinske pravne odnose, dobio suglasnost Hrvatskih cesta za izgradnju kolektora oborinske odvodnje, ishodovao građevinsku dozvolu te proveo javni natječaj za izvođača radova”, navodi se iz Grada Makarske.

Vrijednost investicije iznosi približno oko 1.600.000,00 kuna.

foto: Grad Makarska

Tagovi: hrvatske ceste, kiša, makarska, oborinske vode, odvodnja, radovi,