Lifestyle

Makarska: Što nas čeka za Advent?

Makarska će ove godine imati svoj Božićni grad, a neki će sadržaji od prošle godine biti još bolji i kvalitetniji..

Autor: Josipa Maksimović - 20.11.2018

Makarska je ove godine uložila posebno velik trud u Advent. Božićni grad u kojem je jučer započela gradnja kućica prvi put je na novoj lokaciji, Šetalištu fra Jure Radića.

– Odlučili smo promijeniti kompletan koncept Božićnog grada iz više razloga. Možda nije najvažniji, ali prvi razlog je što je dosadašnja lokacija – Kačićev trg u 1. zoni i štiti ga Ministarstvo kulture, odnosno nadležni Konzervatorski odjel u Splitu. Svake godine imali smo primjedbe da se oštećuje kameni trg pri postavljanju kućica. U suradnji s Konzervatorskim odjelom s kojim imamo izvrsnu suradnju vezano i za druge projekte, odlučili smo napraviti što treba za zaštitu trga od daljnje devastacije. Drugo, Božićni grad je nastao kao zabava za djecu, a tijekom godina došlo se do toga da je za djecu bilo najmanje mjesta i htjeli smo to promijeniti. Treći razlog je povezan s drugim, a to je da smo imali dobru priču s klizalištem, koje je prošlog adventa bilo prvi putu Makarskoj, na Trgu Tina Ujevića. Pokušali smo spojiti uspješno te dvije priče. Učinili smo to više-manje uspješno, ali nismo bili sto postotno zadovoljni – ističe dogradonačelnik Dražen Nemčić za portal Makarsko primorje

Klizalište ispred hotela Osejava na 300 kvadrata

– Uvijek može biti bolje. Kako smo željeli veće klizalište, odlučili smo ga preseliti na parkiralište hotela Osejava i uključiti Park fra Jure Radića, koji je za vrijeme Craft beer festivala u Makarskoj, bio dobro primljena lokacija.

Te dvije lokacije će se objediniti. Imamo totalno drugu kulisu za Božićni grad. Na parkiralištu će biti klizalište površine 300 metara četvornih, odnosno dimenzija 30×10 metara, te u Božićnom gradu 12 ugostiteljskih kućica za koje je raspisan javni poziv i traje do petka. Imat ćemo pet trgovačkih kućica na ulazu, a jednu manju smo predvidjeli ako netko bude htio ponuditi fritule ili slično da ne mora zakupljivati veću kućicu. Na dijelu između manjeg i velikoga parkirališta i hotela Osejava bit će mali parkić s vlakićem i još zabavnih sadržaja za djecu.

Na novom lokalitetu će biti dvije pozornice, jedna velika koja će biti na parkiralištu i jedna manja unutar samoga Parka fra Jure Radića. Cijeli ovaj lokalitet će se prigodno osvijetliti da izgleda spektakularno – ističe dogradonačelnik Nemčić.

Mia Dimšić 1. prosinca koncertom otvara Božićni grad

– Otvaranje Božićnog grada je prvog prosinca, kada je koncert Mije Dimšić, kantautorice, nove mlade zvijezde na glazbenoj sceni koja je nedavno napunila Arenu. Sljedeći tjedan ćemo objaviti program za Božićni grad znat će se i zakupci u nakon otvaranja javnih ponuda u ponedjeljak – najavljuje dogradonačelnik Dražen Nemčić.

Na Silvestrovo će u Makarskoj pjevati Mladen Grdović, što jamči dobru zabavu i veseo uvod u 2019. – piše Makarsko primorje

Izvor: Dalmacija News

Tagovi: advent, božić, makarska,