Gospodarstvo

Mala tvrtka iz Osijeka na velikom projektu: Digitaliziramo ruralna područja

Znajući važnost konkurentnosti  malih proizvođača i poduzetnika na tržištu, Europska je komisija podržala inicijativu dRural - online platformu koja omogućava ruralnim poduzetnicima da se povežu međusobno i s potencijalnim kupcima

Autor: Ante Jurić - 26.10.2023

dRural.hr u suradnji s Plodovi.hr djeluje kao pokretač održivog razvoja za ruralne poduzetnike u Hrvatskoj. Omogućava bolje pozicioniranje na tržištu, ostvarenje konkurentske prednosti i zajednički rast. Povezivanjem malih poduzetnika putem pametnih algoritama potiče se  međusobna suradnja i razvoj lokalnih ruralnih gospodarstava. 

Osječka tvrtka Reducos Software koja stoji iza platforme Plodovi.hr broji svega 9 zaposlenih, a ostvarila je veliki uspjeh: jedna je od 15 sudionika uključenih u veliki projekt u kojem sudjeluje 11 zemalja članica Europske Unije. Znajući važnost konkurentnosti  malih proizvođača i poduzetnika na tržištu, Europska je komisija podržala inicijativu dRural – online platformu koja omogućava ruralnim poduzetnicima da se povežu međusobno i s potencijalnim kupcima.

Integracijom sa dRural.hr platformom i razvitkom alata kojemu je cilj povezivati male poduzetnike prema njihovim interesima i potrebama, Plodovi.hr nastavlja poticati rad malih i lokalnih poduzetnika.

Primjera radi, ako jedan proizvođač treba nabaviti sirovine ili ambalažu za svoje proizvode, algoritam će automatski prepoznati druge poduzetnike s istim potrebama i omogućiti im da se povežu i surađuju. Ovo nije samo ušteda vremena i resursa, već i način za stvaranje snažnih poslovnih partnerstava unutar ruralnih zajednica.

dRural platforma, zajedno s partnerima poput Plodovi.hr, ostvaruje ovu viziju i pruža konkretnu pomoć onima koji to najviše trebaju – malim poduzetnicima koji čine srž ruralnih zajednica i odišu lokalnim duhom.

Posjetite dRural.hr i pregledajte što Vam nude ruralni poduzetnici.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Reducos Software j.d.o.o. Za više o projektu doznajte na https://drural.eu/project/

Ovaj projekt je neizravno primio financiranje Europske unije putem programa Horizon 2020 za istraživanje i inovacije u sklopu projekta dRural (ugovor o dodjeli sredstava br. 101017304)

Tagovi: drural, plodovi.hr, Reducos Software,

Vezane vijesti