Crna kronika

Marendić dao izjavu za medije

Marendić: ""Mom sinu je jednako krivo kao i meni zbog toga što se dogodilo"

Autor: Lucija Tokić - 17.10.2018

Jučer je načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić, čiji je 19-godišnji sin noćas pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću vozeći očev službeni policijski automobil koji je oštetio, dao izjavu medijima kako je spreman snositi sve posljedice tog događaja.

“Mom sinu je jednako krivo kao i meni zbog toga što se dogodilo. Možda i više. Spreman sam podnijeti sve konzekvence koje proizlaze iz toga”, rekao je Marendić na konferenciji za novinare.
 Istaknuo je da je njegov sin napravio nepromišljen potez jer je oko 3 sata u noći pod utjecajem alkohola (1,7 promila) sjeo u očev službeni policijski Ford focus i njime udario u most na splitskim Bačvicama. U nesreći nije bilo ozlijeđenih, a vozilo je oštećeno.

NEPORMIŠLJEN POTEZ

 “Radi se o nepromišljenom potezu sina koji je bez mog znanja uzeo vozilo koje imam na korištenju 24 sata. Ključevi automobila su bili na stolu i on je napravio nepromišljen potez. Bio je pod utjecajem alkohola. Pogriješio je”, poručio je Marendić.
 Naglasio je kako je, čim mu je sin javio što se dogodilo, o svemu izvijestio Operativno dežurstvo PU splitsko-dalmatinske te zatražio od kolega da odrade proceduru koja se inače radi u situaciji prometnih nesreća.
 “Kao policajac sam pokrenuo proceduru koja je u takvim situacijama obvezna, kao otac sam nakon toga pozvao ljude i zamolio da me odvezu do mjesta gdje se prometna nesreća dogodila. Tamo sam stupio u kontakt sa sinom, a nakon što je završilo istraživanje na mjestu događaja odveo sam ga kući”, rekao je.
 Upitan osjeća li se odgovornim za ovo što se dogodilo odgovorio je da je napravio sve što je trebao napraviti kao policajac, te da očekuje stručni tim Ravnateljstva policije koji dolazi u Split.
Hina
Foto: Pixabay

Tagovi: alkohol, marendić,