Kultura

Mario Javoran kod gradonačelnika

Mladi umjetnik dobio još jednu nagradu...

Autor: Ivona Amidžić - 19.01.2021

Gradonačelnik Branko Dukić, zajedno s pročelnicom za kulturu i sport Dinom Bušić primio je danas mladog umjetnika Marija Javorana.

Nakon zapaženih uspjeha na domaćoj umjetničkoj sceni, za koje je između ostalog, dobio i Grb gradonačelnika, Mario Javoran osvojio je prvu nagradu u kategoriji crteža na prestižnom međunarodnom natjecanju ARC salona.

15. međunarodni salon ARC-a (Centar za obnovu umjetnosti) zaprimio je ovaj put 4.941 prijavu iz 83 zemlje, a u kategoriji crteža prva nagrada pripala je Javoranovu radu Mediterraneo, s kojim se već predstavio zadarskoj publici u Gradskoj loži. Ova nagrada autoru donosi i sudjelovanje na izložbi u aukcijskoj kući Sotheby’s u New Yorku u srpnju, te u Europskom Muzeju moderne umjetnosti (MEAN) u Barceloni u listopadu.

Gradonačelnik je čestitao autoru na uspjehu i naglasio kako je ovo lijepa priča i za autora, ali i za grad. Stoga je izrazio želju da ovo njegovo djelo postane dio stalnog postava budućeg Muzeja grada nakon što se dovrši rekonstrukcija Providurove palače.

foto: Grad Zadar

Tagovi: branko dukić, gradonačelnik, marijo javoran, zadar,