Kultura

Markica s motivom tvrđave sv. Mihovila u konkurenciji za najljepšu marku

"Pozivamo vas da svoj glas poklonite najljepšoj pozornici Jadrana već danas - Izbor traje do 30. ožujka 2019."

Autor: Ivona Amidžić - 22.03.2019

Motiv Tvrđave sv. Mihovila našao se u izboru za najljepšu poštansku marku 2018. godine koji organizira Hrvatska pošta 22. godinu za redom, a u natjecanje ulaze sve marke izdane u prethodnih 365 dana, kako piše Šibenik In.

Poštanska marka s motivom tvrđave sv. Mihovila izdana je u zajedničkom bloku nastalom u suradnji hrvatske i filipinske pošte povodom obilježavanja 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa dviju država. Tvrđava sv. Mihovila našla se tako uz bok znamenitoj filipinskoj tvrđavi Santiago, Intramuros. Obje su utvrde u prošlosti imale obrambenu ulogu i veliko povijesno-kulturno značenje za razvoj gradova u kojima se nalaze. Autorica hrvatske marke je dizajnerica Sabina Rešić, dok dizajn filipinske marke potpisuje Eunice Dabu.

“Pozivamo vas da svoj glas poklonite najljepšoj pozornici Jadrana već danas. Izbor traje do 30. ožujka 2019”, poručuju iz Javne ustanove tvrđava kulture koja upravlja šibenskim tvrđavama Sv. Mihovil i Barone.

Glasati možete ovdje ili ispunjavanjem glasačkih listića objavljenima u prigodnim letcima koji se mogu naći u poštanskim uredima.

Glasovanjem sudjelujete u nagradnoj igri ‘Najljepšu marku izdvoji – vrijednu nagradu osvoji!’ kojom Hrvatska pošta daruje najsretnije među glasačima vrijednim filatelističkim nagradama.

Iz godine u godinu interes javnosti za ovaj izbor raste, a organizacijom izbora Hrvatska pošta dolazi do podataka o filatelističkim trendovima, kao i o popularnosti određenih tema i izdanja.

(Šibenik In)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: markica, najljepša marka 2018, poštanska marka, Šibenik, sv. mihovil, tvrđava,