Lifestyle

Ministar Beroš pozitivan na koronavirus

Vili Beroš je stabilnog zdravstvenog stanja s blagom kliničkom slikom te nastavlja obavljati svoje obveze u izolaciji

Autor: Darija Kovačić - 19.11.2020

Pojavom simptoma bolesti, ministar zdravstva Vili Beroš obavio je testiranje na prisutnost koronavirusa te je jutros dobio rezultate testa da je pozitivan, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo zdravstva.

Ministar Vili Beroš je stabilnog zdravstvenog stanja s blagom kliničkom slikom te nastavlja obavljati svoje obveze u izolaciji, pridržavajući se svih mjera epidemiologa, dodaje se u priopćenju.

Beroš je, podsjetimo, i prošlog tjedna izostao sa sjednice vlade jer je čekao na rezultate testiranja na koronavirus nakon što je osjetio pojavu respiratornih simptoma. Tada je test bio negativan.

Premijer je danas pri kraju sjednice pitao državnog tajnika Tomislava Dulibića je li točno da je ministar zdravstva Vili Beroš zaražen koronavirusom.

“Prije zaključenja otvorenog dijela sjednice vlade, dok smo mi ovdje raspravljali, dobili smo informaciju da je Vili Beroš, ministar zdravstva, pozitivan na covid-19 i, koliko vidim u medijima, da se dobro osjeća. Je li točno to, gospodine Dulibić?” pitao je Plenković.

“Je, sinoć me zvao, imao je temperaturu pa se se testirao. Jutros je pozitivan, došao je nalaz, ali dobro se osjeća i nema problema”, odgovorio mu je Dulibić.

“Dobro, i tu smo činjenicu sada saznali. To je, koliko ja vidim… 1, 2, 3, 4… peti ministar koji je dobio covid. Dobro. Zaključujemo sjednicu vlade, hvala vam lijepa”, rekao je Plenković.

(Hina)

Foto: arhiva

Tagovi: beroš, koronavirus, ministar, pozitivan, premijer, rezultata, testiranje, zaraza, zdravstvo,