Gospodarstvo

Ministar Krstičević položio kamen temeljac za vatrogasni dom u Dugom Ratu

 Napomenuo je kako je ove godine sustav domovinske sigurnosti uspostavljen na terenu, počiva na Partnerstvu za sigurnost te omogućuje bolju koordinaciju i bržu reakciju.

Autor: Marko Leskovar - 27.12.2018

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević položio je u četvrtak kamen temeljac za novi vatrogasni dom u Dugom Ratu kod Omiša, ističući kako su vatrogasci “naši heroji”, a gradnja ovakvog objekta jedan je od načina kako se društvo može odužiti za njihovu požrtvovnost.

MORH je priopćio da se ministar Krstičević ovom prigodom zahvalio svim vatrogascima na ogromnom angažmanu u ovoj protupožarnoj sezoni, kada su svojim nesebičnim zalaganjem spašavali živote i imovinu građana.

Naglasio je i neizostavnu ulogu vatrogasca, hrvatskih vojnika, policajca, pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja, liječnika, udruga građana, kao i samih građana u borbi protiv požara i svih oblika elementarnih nepogoda.

Napomenuo je kako je ove godine sustav domovinske sigurnosti uspostavljen na terenu, počiva na Partnerstvu za sigurnost te omogućuje bolju koordinaciju i bržu reakciju.

Polaganju kamena temeljca nazočili su i posebni savjetnik ministra obrane Ivica Ušljebrka i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, kao i predstavnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Dalmacija” Dugi Rat.

Taj DVD ove godine obilježava osamdeset godina postojanja i djelovanja, a budući vatrogasni dom, kako je rečeno, mjesto je vatrogasne izvrsnosti gdje će mladi stjecati prva vatrogasna znanja, dok će dragovoljni vatrogasci imati uvjete za život, rad i jačanje vatrogasnih sposobnosti.

Tagovi: dugi rat, krstičević, temeljac, vatrogasci,