Lifestyle

Mišo Kovač, 25 tisuća raspjevanih posjetitelja i prijatelji na koncertu za pamćenje

Emotivni koncert trajao je više od tri sata. Na kraju uzbudljive glazbene večeri u čast legendi, splitski Stari plac obasjale su stotine baklji te tako zaokružile jedan od najvećih koncerata ove godine

Autor: Ante Jurić - 08.06.2022

Dugo očekivani i najavljivani koncert legende regionalne zabavne glazbe Mate Miše Kovača dugo će ostati u pamćenju za više od 25 tisuća posjetitelja koji su uživali u spektaklu kakav Split i Hrvatska dugo nisu vidjeli.

U višesatno glazbeno druženje posjetitelje je uvela poznata splitska voditeljica Edita Lučić Jelić, a svoja mjesta među prvima su zauzele brojne osobe iz političkog i društvenog života poput povjerenice Grada Splita Mirne Veže, predstavnika uprave HNK Hajduk Bore Primorca i Marinke Akrap, kandidata za splitskog gradonačelnika Zorana Đogasa, bivšeg gradonačelnika Splita Andra Krstulovića Opare, Dejana Lovrena, Iris i Marka Livaje, Aleksandre Dojčinović, Viktorije i Dina Rađe, Mate Bulića sa suprugom Zdravkom, Ane Čagalj, Marije Borić, Joška Lokasa, bivše Mišine supruge Anite, ravnatelja KBC Split Julija Meštrovića, Damira Primorca i brojnih drugih.

Mišo je koncert započeo emotivnom izvedbom pjesme „Dalmacija u mom oku“ nakon čega je od srca pozdravio svoju publiku i dobio zaslužene ovacije. Publiku je posebno raznježio zapjevavši „Svi pjevaju“ s unukom u rukama, a spektakl je nastavio izvedbama „Samo jedan dan života“, „Malo mi je jedan život s tobom“, „Odavno više ne plačem zbog tebe“, Drugi joj raspliće kosu a ja je volim“ i brojnim drugima.

Koncert je nastavljen izvedbama Mišine kćeri Ivane Kovač, a posebno je emotivan bio duet klape Rišpet s Mišom koji je na lica posjetitelja izmamio pokoju suzu. Slavonske Lole rasplesale su posjetitelje izvedbom „Bili su bili vrhovi planina“, Joško Čagalj Jole u svom je veselom stilu izveo „Nosi mi se bijela boja“, dok je Saša Antić zapjevao „Ja ne mogu drugo nego da je volim“. Alen Nižetić je pak zapalio Stari plac s „Dalmacijo“, a ova posebna glazbena večer završila je Mišinim spektakularnim izvedbama „Ostala si uvijek ista“ i „Poljubi zemlju po kojoj hodaš“.

Mišo se na koncertu posebno zahvalio Koordinaciji udruga proizašlih iz Domovinskog rata te pripadnicima Splitske 4. gardijske brigade koji su mu darovali svoj zlatnik. Pozdravio je i srdačno zahvalio i medicinskim sestrama i liječnicima KBC Split na njezi kada je prošle godine bio u bolnici zbog koronavirusa. Ovim posebnim gostima Mišo je za svoj koncert poklonio više od 2500 karata. U suradnji s organizatorom koncerta, ravnateljem poliklinike Life doc.dr.sc. Tomislavom Madžarom, Kliničkom bolničkom centru Split donirao je mobilni ultrazvučni aparat za pulmologiju. Još jedna je to lijepa gesta glazbene legende nakon one 2018. godine kada je ovoj bolnici donirao defibrilator u vrijednosti od 100 tisuća kuna.

Emotivni koncert trajao je više od tri sata. Na kraju uzbudljive glazbene večeri u čast legendi, splitski Stari plac obasjale su stotine baklji te tako zaokružile jedan od najvećih koncerata ove godine te najveći ikad održani koncert na Starom placu, pravi spektakl u glazbenom i produkcijskom smislu koji ćemo dugo pamtiti.

Partneri koncerta bili su Konzum, Jamnica, SuperSport, Ožujsko, Paket24, Jana, Pevex, Tisak, Vina Laguna, Last minute rent a car, Triglav, Splitsko – dalmatinska županija, Tisak media, Roto svijet pića, DM, Ralu Logistika, Centar ideja, Entrio, Hanza Media, Jutarnji list, Slobodna Dalmacija i Radio Dalmacija.

Tagovi: koncert, Miško Kovač, spektakl, split,