Lifestyle

Mladi izlažu: Škola likovnih umjetnosti Split otvara izložbu u Klubu Zona

Kroz svoje radove žele prikazati na koji način podsvijest djeluje na njihovu svakodnevnicu, kroz osobne želje, misli, predodžbe i konflikte...

Autor: Ante Jurić - 22.11.2022

U srijedu, 23. studenog, u 19 sati u Klubu Zona otvara se pretposljednja ovogodišnja izložba u ciklusu izložbi autora mlađe generacije “Mladi izlažu”. Fotografskim radovima predstavit će se učenice Škole likovnih umjetnosti Split.

– Učenice 3. A razreda, Fotografskog odsjeka, odabrali su podsvijest kao temu svojih fotografija, uz vodstvo profesora Kristijana Falaka te profesorice Anđele Vidić. Kroz svoje radove žele prikazati na koji način podsvijest djeluje na njihovu svakodnevnicu, kroz osobne želje, misli, predodžbe i konflikte. Pri radu su analizirali svoja sjećanja, potisnute brige i pitanja koja ih zaokupljaju te su, svatko za sebe, tražili slikovne prikaze koji bi odgovarali konačnoj reprezentaciji njihove ideje – kazala je Tina Vukasović Đaković, kustosica izložbe.

Na izložbi, koja će u Klubu Zona biti otvorena do sredine prosinca, izlažu Alys Hewitt, Mia Kačić, Nina Leleković, Kristina Orlić, Paula Perišin, Ula Reić i Anđela Vukas.

Tagovi: fotografija, klub zona, mladi izlažu, split,