Kultura

“Moćni Goran – Ja, vatrogasac…”

Škverski vatrogasac Željen Popadić objavio svoju prvu priču za djecu

Autor: Darija Kovačić - 14.12.2020

“ Djeco, ako ste ikad poželjeli biti nešto u životu, znajte da je to i moguće. Sve što vam treba je čarobna pidžama, malo mašte i puno sna. Dječak Goran će vam pokazati da možete biti što god poželite, pod uvjetom da to jako želite. Svaki posao je težak, ali naš Moćni Goran savladava i najteže prepreke s osmijehom na licu. Bitno je sanjati. Zato djeco, sanjajte…”, poručio je najmlađima škverski vatrogasac, član PVPG Brodosplit Željen Popadić, koji je objavio svoju prvu priču za djecu “Moćni Goran – Ja, vatrogasac…”.

U slikovnici dječak Goran s majkom svjedoči požaru, a na kraju dana i sam postane vatrogasac. Navuče svoju čarobnu pidžamu i pomogne obraniti grad od požara. Vatrogasac Željen Popadić najavio je serijal slikovnica o dječaku Goranu koji u snovima postaje ono što prethodnog dana doživi i otkrio je da će napisati i jednu posebnu za škver, a to je “Moćni Goran – Ja, zavarivač…”.

Dio prihoda od prodaje slikovnice donirat će splitskoj udruzi roditelja za djecu najteže tjelesne invalide i djecu s teškoćama u razvoju “Anđeli”.

Ilustratorica priča je Zdravka Koljanin, a izdavač Naklada Fragment iz Splita, tako da su slikovnice u potpunosti domaći proizvod.

Slikovnica “Moćni Goran – Ja, vatrogasac…” od jučer je u prodaji, a kupiti je možete putem linka: https://nakladafragment.com/…/mocni-goran-ja…/

 

Tagovi: donacija, škver, slikovnica, vatrogasac, zdravka koljanin, željen popadić,