Sport

Moro: Nismo se došli braniti

Mladi hrvatski nogometaš Nikola Moro danas će na stadionu Luz zaigrati svoju prvu europsku utakmicu ove sezone u 'modrom' dresu od prve minute

Autor: Ivona Amidžić - 14.03.2019

Mladi hrvatski nogometaš Nikola Moro po svemu sudeći danas će na stadionu Luz zaigrati svoju prvu europsku utakmicu ove sezone u ‘modrom’ dresu od prve minute – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

Ozljede kapetana Arijana Ademija i Ivana Šunjića otvorile su mu mjesto u momčadi.

“Za mene će to biti možda prva utakmica u Europi od prve minute, ali spreman sam. Mislim da mogu odgovoriti kvalitetno i da mogu pomoći momčadi”, kazao je 21-godišnji Splićanin.

Moro je u ožujku prošle godine ozlijedio prednje križne ligamente na utakmici Hrvatske i Moldavije (4-0) u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2019. godine. Operaciju je obavio u Lyonu, a potom s terena izbivao šest mjeseci. Povratak nije bio lagan, no uspio je.

Zanimljivo, Uefa je početkom ove godine objavila listu 50 mladih nadolazećih zvijezda u dobi između 18 i 21 godine, a na popisu se našao i mladi Splićanin.

“Za svakog igrača je san igrati takvu utakmicu na takvom stadionu pred punim tribinama. Velika je to stvar, to će mi pomoći da se razvijem kao nogometaš i kao osoba”, dodao je.

Moro je naglasio kako se Dinamo u Lisabon nije došao braniti.

“Nismo se došli braniti, došli smo pobijediti”, poručio je dodavši: “Dinamo mora svih 90 minuta igrati koncentrirano i disciplinirano u obrani. Benfica može kazniti svaku pogrešku, ali mi se nismo došli branit već smo došli po prolaz.”

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: Dinamo, europa, nikola moro, nogomet, nogometaš, stadion luz,