Politika

MOST NL otvorio goruću temu o stanju zdravstvenog sustava u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

MOST NL: ''Vladajući ne preuzimaju nikakvu odgovornost za katastrofalno stanje u zdravstvu, kao da njime upravlja netko deseti''

Autor: Antonela Verković - 06.04.2019

Most nezavisnih lista jučer je na tematskoj sjednici Dubrovačko-neretvanske županije, zbog smrti dječaka u Metkoviću i drugih afera i problema otvorio goruću temu o stanju zdravstvenog sustava u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. U svojim zahtjevima naveli su mjere koje bi građanima omogućile barem pristojan standard zdravstvene zaštite. Tražilo se donošenje plana poticajnih mjera za povećanje broja zdravstvenih djelatnika, izgradnju dnevne bolnice u Metkoviću, dodatna sredstva za specijalizacije, putne troškove, osiguranje stanova za liječnike i druge mjere.

Sjednica je nažalost potvrdila da HDZ sa svojim partnerima smatra da je stanje u zdravstvu na području Dubrovačko-neretvanske županije više nego dobro, a da su tragični događaji samo plod slučajnosti, a ne ozbiljnih problema i organizacijskog kaosa.

Osnovni motiv za sazivanje tematske sjednice bio nam je otvaranje rasprave o stanju u zdravstvu i donošenju zajedničkih zaključaka na dobrobit naših sugrađana i unapređenja kvalitete i dostupnosti zdravstvene usluge u svim dijelovima županije – stoji u priopćenju MOST-a.

Žalosno je da nakon svega što se u našoj županiji događalo u zadnje vrijeme, ali i po cijeloj Hrvatskoj, vladajući odbiju naše argumentirane kritike i izađu s prijedlogom četiri paušalna zaključka kojima ne preuzimaju nikakvu odgovornost za katastrofalno stanje u zdravstvu, kao da njime upravlja netko deseti. Ne samo da nisu bili u stanju ponuditi javnosti konkretne podatke i analize nego su na nezakonit način odbili sve amandmane te donijeli zaključak skrivajući broj vijećnika koji su ga podržali. Sve u svemu, imali smo iskrenu namjeru podijeliti odgovornost za loše stanje u zdravstvu naše županije i zajedničkim snagama donijeti zaključke kojima bi se sustav unaprijedio, no vladajući su odlučili sami ponijeti tu odgovornost. Nadamo se da im teret s vremenom neće postati pretežak, jer jedini koji snose posljedice naši su sugrađani – ovim su povodom komentirali vijećnici Mosta u Skupštini Dubrovačko-neretvanske županije.

FOTO: Facebook

Tagovi: Dubrovačko - neretvanska županija, konferencija, Most NL, problemi, zdravstvo,