Politika

Most predstavio program za izbore sa sloganom kampanje “Hrvatska se budi”

Nikola Grmoja: "Mi smo svojim djelima već pokazali kako se bori protiv korupcije i kako se bori za transparentnost u hrvatskom društvu" 

Autor: Ivona Amidžić - 17.06.2020

Predsjednik Mosta Božo Petrov, politički tajnik Nikola Grmoja, nositelji izbornih lista Marija Selak-Raspudić i Marin Miletić, te kandidat Mislav Kraljević, danas su na konferenciji za novinare predstavili program Mosta za nadolazeće parlametarne izbore.

Božo Petrov istaknuo je kako je Most jučer predstavio liste, a danas predstavlja program Mosta za parlamentarne izbore 2020.

“Ovaj program napravili smo u skladu sa sloganom naše kampanje #HrvatskaSeBudi i program je ujedno i APEL da se svi skupa probudimo iz letargije u koju nas je vladajući DUOPOL gurnuo. U našem smo programu obradili sva aktualna i ključna područja i politike, koje vidimo kao ključ za PROMJENE u Hrvatskoj. Inzistirat ćemo na gospodarskim mjerama, na borbi protiv korupcije, jer je to ultimativna društvena i ekonomska politika. Želimo da se stvarno poboljša stanje u obrazovnom i zdravstvenom sustavu. U programu smo obradili sva ključna područja.”

Mislav Kraljević, voditelj Mostovog savjeta za gospodarstvo, naveo je nekoliko osnovnih postavki iz gospodarskog dijela programa.

„Prije svega smatramo da je potrebno donijeti nacionalnu strategiju gospodarstva koja bi trebala odgovoriti na pitanje gdje se Hrvatska želi vidjeti 2030., 2040. i 2050. Pritom smatramo da su ključne stvari privlačenje stranih ulaganja u Hrvatsku jer bez svježeg kapitala neće biti novih radnih mjesta i neće biti gospodarskog rasta.“

Nikola Grmoja podsjetio je na upozoravanje Mosta na korupciju:

„Ja bih vas danas slobodno mogao pozvati da pogledate što je Most protekle četiri godine radio u Hrvatskom saboru i sve je to i objedinjeno u našem programa borbe protiv korupcije jer smo mi već svojim djelima pokazali kako se bori protiv korupcije i kako se bori za transparentnost u hrvatskom društvu. Toliko smo podizali standarde da smo dva puta napustili pozicije u Hrvatskoj Vladi jer smo inzistirali na transparentnosti i borbi protiv korupcije”, podsjetio je Nikola Grmoja.

Marija Selak Raspudić govorila je o sektoru obrazovanja, kulture i problemu demokratskog deficita:

„Upravo je obrazovanje, odnosno ova besramna politička trgovina koja se dogodila između HDZ-a i HNS-a, a kojoj smo svjedočili proteklih godina, primjer onoga svega što može sažeti naše politike i ono protiv čega se mi borimo u ovom sustavu. Mi obrazovanje stavljamo na visoko mjesto svojih interesa, a to znači da ono nikada neće i ne smije biti predmet političke trgovine”, naglasila je Marija Selak Raspudić.

Marin Miletić istaknuo je važnost borbe za mlade i njihovu budućnost, te je naglasio važnost atmosfere:

„Iz Hrvatske odlaze deseci tisuća mladih ljudi, a mnogi ne bježe zato što nemaju kruha, nego bježe zato jer se stvara atmosfera podjela, atmosfera negative, atmosfera pesimizma, a to nikako nije dobro. Zato ćemo se mi zalagati za pravednije društvo i želimo uputiti poruku optimizma. Želimo pozvati mlade ljude da nakon što završe fakultete ostanu u našoj domovini i da se bore za svoje ideale kako bismo zajedno gradili bolje društvo.“

Tagovi: Božo Petrov, hrvatska se budi, izbori 2020., MOST, parlamentarni izbori, program,