Politika

Mostov kandidat za gradonačelnika Trilja, Miljenko Marić: „Trilj će procvjetati kad javni interes bude ispred privatnog“

Marić planira sve ljudske resurse i struku koje Trilj ima, bez obzira na njihovo opredjeljenje, staviti u funkciju razvoja Grada

Autor: Darija Kovačić - 23.04.2021

Mostov kandidat za gradonačelnika trilja, Miljenko Marić, predstavio je neke od smjernica svog izbornog programa, a prvi potez će mu biti, ističe Marić, osnivanje komunalno urbanističkog savjeta u koji će uključiti istaknute stručnjake koje vežu emocije za Trilj i Cetinsku krajinu, a koji su raseljeni diljem Hrvatske i svijeta.

Želim uključiti stručnjake u smislu izrade intervencijskog plana završetka započetih, a nezavršenih projekata, hitnih i dugoročnih komunalnih i urbanističkih zahvata, za rješavanje ključnih točaka:

– Demografska obnova, pokret ostanka i pokret povratka iseljenih
– Novi model poticajne gradnje za siromašne obitelji, za mlade i za sve koji žele doseliti u Trilj i okolicu. Stambene građevinske zone opremljene infrastrukturom sa pracelama za gradnju 1/1
– Prometna infrastruktura (obilaznica i prometni prsten oko Trilja, 3. most)
– Ekološko gospodarenje otpadom i čist grad
– Navodnjavanje svih parcela u Sinjskom polju koje administrativno pripadaju Trilju
– Mjesni odbori kao ključ rješavanja problema, hitno provođenje izbora i veća koordinacija sa svim mjesnim odborima“, objasnio je Marić.

Miljenko Marić također planira sve ljudske resurse i struku koje Trilj ima, bez obzira na njihovo opredjeljenje, staviti u funkciju razvoja Grada.

Premalo nas je da se dijelimo. U smeću, asfaltu, predškolskom odgoju, prometu – nema lijevih i desnih – postoji samo javni interes nasuprot privatnog, koji je nažalost bio dominantan, na čelu s korupcijskom hobotnicom koja Triljem upravlja zadnjih 30 godina i s kadrovima koji se danas kandidiraju.
Ako težimo izvrsnosti, stručnosti i želji da Trilj učinimo boljim, onda nam je bitan samo jedan kriterij, da stavimo javni interes ispred privatnog i Trilj će sigurno procvjetati“, zaključio je Marić.

Miljenko Marić ovim je putem obećao građanima i garantira im da će kao gradonačelnik biti uključiv i baviti se komunalnim problemima, te nuditi pravedna i stručna rješenja.

„Moje iskustvo i stručna znanja koristit ću da podignem demokratske standarde i svijest građana, a to znači; borba za transparentnost, javnost i dostupnost svih podataka iz proračuna, demografski poticaji i briga za obitelj, te ustrojen grad sa službama na usluzi svim stanovnicima, više navodnjenih poljoprivrednih površina, kanalizacija za sva naselja uz rijeku, više škola i vrtića, više rekreacije, manje stresa i više mostova.Trilj je grad na rijeci i mora biti prometno povezan, a centar treba biti siguran za djecu i prometno rasterećen.“

Za sva važna pitanja koja se tiču svih ključnih dionika grada Trilja koji nadilaze moj mandat usudit ću se raspisati savjetodavni referendum i time otvoriti građanima Trilja priliku da kroz izravnu i neposrednu demokraciju biraju svoju budućnost!

Foto: Most

Tagovi: gradonačelnik, izbori, kandidat, mandat, miljenko marić, trilj,