Lifestyle

MUP: Osobne iskaznice koje ne vrijede od 11. ožujka vrijede i dalje

Korištenje osobnih iskaznica, putovnica ili vozačkih dozvola tijekom trajanja epidemije koronavirusa je privremeno omogućeno

Autor: Ivona Amidžić - 03.07.2020

Za glasovanje na parlamentarnim izborima 5. srpnja, građani mogu koristiti osobne iskaznice kojima je rok važenja istekao od 11. ožujka kada je u Hrvatskoj proglašena epidemija, jer je izmjenama zakona omogućeno njihovo daljnje korištenje, izvijestio je MUP.

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) je podsjetilo da je tijekom trajanja epidemije koronavirusa kroz dopune pojedinih zakona omogućeno korištenje osobnih iskaznica, putovnica ili vozačkih dozvola, ako im je rok važenja istekao počevši od 11. ožujka.

U MUP-u naglašavaju da će građani navedene isprave moći koristiti najdulje 30 dana od dana proglašenja prestanka epidemije.

Dodaju da građani kojima je nužno potrebna novu putovnicu mogu ishoditi na mjestima obavljanja upravnih poslova, bez obzira na mjesto svojeg prebivališta.

Građani koji moraju ishoditi putovnicu u žurnom postupku zahtjev mogu podnijeti u Policijskoj upravi zagrebačkoj, gdje će im se putovnica izdati u roku od 48 sati od podnošenja zahtjeva.

Zahtjev za žurnu putovnicu građani mogu podnijeti i u bilo kojoj drugoj policijskoj upravi, gdje će im se putovnica izdati u roku od tri radna dana od dana podnošenja zahtjeva, ističu u MUP-u.

(Hina)

foto: MUP

Tagovi: dokumenti, glasovanje, iskaznice, izbori, mup, osobne iskaznice,