Kultura

Murlin Murlo 29. i 30. listopada u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku

U subotu 30. listopada izvedba će biti humanitarnog karaktera pod nazivom 'Šibensko kazalište za šibensko dite'

Autor: Ivona Amidžić - 28.10.2021

Najavljujemo izvedbu predstave Murlin Murlo 29. i 30. listopada u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku u 20 sati.

U petak 29. listopada obilježavamo godinu dana od premijerne izvedbe te će se ulaznice moći kupiti po cijeni od 30 kuna.

U subotu 30. listopada izvedba će biti humanitarnog karaktera pod nazivom ‘Šibensko kazalište za šibensko dite’, a cilj je prikupljanje donacija za djevojčicu Kiaru kojoj je dijagnosticiran iznimno rijedak zloćudni tumor na mozgu te joj je potrebna novčana pomoć za nastavak liječenja.

Mnogi su se već uključili u ovu akciju sa željom da se što prije prikupi dovoljno sredstava za liječenje male Kiare i da joj svi skupa pomognemo u liječenju. Tako i Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku želi pomoći na svoj način. Mojekarte.hr također su se uključili u ovu akciju te će sav prihod (5 kuna provizije po ulaznici) biti doniran za liječenje male Kiare. Vama želimo uživanje u predstavi, a Kiari što brži nastavak liječenja u želji za brzim oporavkom, ozdravljenjem i pobjedom nad tom zloćudnom bolesti. Donacije će se prikupljati u atriju kazališta od strane Crvenog križa.

Murlin Murlo drama je ruskog dramatičara Nikolaja Koljade, a bavi se životima četvero mladih ljudi koji egzistiraju u posttranzicijskom razdoblju, odnosno u onome što je ostalo od nekadašnjeg sovjetskog imperijalizma. Glumački tim čine: Ana Perković, Franka Klarić, Mijo Jurišić i Kristian Šupe, dok režiju potpisuje Oriana Kunčić.

Radnja se odvija u provincijskom gradiću Sipilovsk gdje likovi nemaju priliku za zdrav razvoj. Želja za metropolom, Moskvom, boljim životom, gotovo je čehovljevski prikazana. Okolnosti ih samo gaze, a dvije sestre Olga i Ina ugledaju spas u novom podstanaru Alekseju. Koljada u stilu odlazi ekstremno u kreiranju ljudskih sudbina, daje notu sablasnog, gangrenozno prosipa ljudsku srž na pladanj. Murlin Murlo je priča o nama i o još jednom beznadežnom kriku za boljim sutra.

Ulaznice su dostupne na linku te na blagajni kazališta

Više o epidemiološkim mjerama možete pronaći na linku.

foto: Grad Šibenik i screenshot

Tagovi: hnk šibenik, humanitarna, murlin murlo, predstava, Šibenik,