Sport

Na ASK-ovom (Splitovom) stadionu otvoreno Svjetsko školsko atletsko prvenstvo

Više od 750 razigranih i veselih natjecatelja iz 30-ak zemalja sa svih pet kontinenata, okupljenih na Parku mladeži

Autor: Ivona Amidžić - 15.05.2019

Neobično hladni svibanjski dan možda je iznenadio neke današnje sudionike, goste i uzvanike na otvaranju Svjetskog školskog atletskog prvenstva na ASK-ovom (Splitovom) stadionu, ali su već po izlasku na teren, mladi iz cijeloga svijeta pokazali da im ništa neće moći pokvariti radost druženja i ljepotu natjecanja u različitim atletskim disciplinama.

“Pričinja mi zadovoljstvo sudjelovati danas na ovom prekrasnoj ceremoniji otvaranja Svjetskog  školskog atletskog prvenstva. Više od 750 razigranih i veselih natjecatelja iz 30-ak zemalja sa svih pet kontinenata, okupljenih danas ovdje, na Parku mladeži koji to danas jest i u stvarnom i u simboličnom značenju, pokazuju svim mladima kako postoji alternativa sjedenju i nekretanju. Raduje me što će oni u ovih pet dana obići veći dio kulturnih, povijesnih i prirodnih ljepota naše županije. Svi oni su već sada pobjednici ovih igara, a neprocjenjiva vrijednost ovih igara je njihovo međusobno druženje i nova poznanstva i iskustva koja će ovdje steći. Uvjeren sam da će ponijeti lijepe uspomene odavde i da će njihovi profili na društvenim mrežama „gorjeti“ ovih dana s fotografijama i videima iz najljepšeg dijela zemlje, iz našega Splita i cijele naše županije”, kazao je, nakon otvaranja, župan Boban.

Svjetsko školsko atletsko prvenstvo se održava od 13. do 19 svibnja u Splitu, a organizatori natjecanja su Svjetska školska federacija (ISF) i Hrvatski školski sportski savez (HŠSS).

Okupit će se više od 800 sudionika iz 32 zemlje svijeta. Hrvatsku će predstavljati četiri ekipe odnosno 24 učenika: školska ekipa mladića (V. gimnazija Vladimir Nazor Split), školska ekipa djevojaka (I. gimnazija Osijek) te selekcijske ekipe djevojaka i mladića.

(Splitsko-dalmatinska županija)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: park mladeži, stadion, svjetsko školsko atletsko prvenstvo,

Vezane vijesti