Lifestyle

Na klubzona.net otvorene prijave za besplatnu online edukaciju

Edukacija je namijenjena prvenstveno mladima koji žele proširiti znanja o volonterstvu, uključivanju mladih u pripremu i provedbu programa za mlade te participativnom budžetiranju

Autor: Ivona Amidžić - 06.10.2020

Na klubzona.net otvorene su prijave za besplatnu online edukaciju “Uključivanje mladih” koja će se putem platforme Zoom održavati od 12. do 14. listopada od 15 do 20 sati.

Edukacija je namijenjena prvenstveno mladima koji žele proširiti znanja o volonterstvu, uključivanju mladih u pripremu i provedbu programa za mlade te participativnom budžetiranju.

Mladi se aktivno uključuju u društvo najčešće kroz volontiranje, a ova edukacija prilika je da se upoznaju s terminologijom te pravima i obvezama volontera, ali i da steknu znanja potrebna za kvalitetno upravljanje volonterima.

Dio edukacije bavit će se i uključivanjem mladih u pripremu i provedbu programa za mlade, upoznajući sudionike s mogućnostima i načinima uključivanja mladih u pripremu i provedbu programa kazališta, knjižnica, galerija i slično. Relativno nova mogućnosti uključivanja svih građana, pa tako i mladih, u planiranje javnih proračuna je – participativno budžetiranje, o čemu će sudionici edukacije također imati priliku kroz teoriju i praksu dobiti potrebna znanja i iskustva.

Voditeljica trodnevne edukacije je Anja Marković iz udruge Bonsai. Osim što je voditeljica Volonterskog centra Dubrovnik i sudjeluje u projektu participativnog gradskog proračuna Grada Dubrovnika u koji su uključeni učenici dubrovačkih škola, Anja Marković ima i bogato iskustvo vođenja sličnih radionica.

Mladi koji završe edukaciju imat će priliku kroz rad Info zone i sudjelovanjem na drugim nacionalnim i međunarodnim edukacijama nastaviti primjenjivat i usavršavati svoja znanja iz navedenih područja.

Tagovi: edukacija, klub zona, volontiranje, zoom,