Lifestyle

Na stup srama pa po džepu

Više nema milosti u Tisnom, sad svi znaju tko baca smeće gdje ne smije

Autor: Ivona Amidžić - 21.05.2019

Nadzorna kamera u Tisnom zabilježila je mještanina D. Č. kako nepropisno baca smeće na javnu površinu zbog čega će ga novčano kazniti te protiv njega pokrenuti obvezni prekršajni nalog.

Način je to na koji se u Općini Tisno obračunavaju sa svima koji nagrđuju mjesto bacanjem smeća, a snimke prekršitelja kojima naplate kaznu, objave na stranicama općine.

Općina Tisno, točnije njeno komunalno redarstvo, odlučilo je stati na kraj svima koji bacaju smeće izvan za to određenih mjesta, i to ne samo prekršajnim prijavama i kaznama od dvije do pet tisuća kuna, već i javnim objavljivanjem inicijala, punih imena i fotografija na Facebook stranicama općine svih onih uhvaćenih u (ne)djelu, piše Šibenik.In.

Podsjetimo, prvi su u Tisnom ‘platili’ izvjesni P. L. te S. I. koje je su nadzorne kamere snimile u prvim danima svibnja. Njihove su fotografije također objavljene na stranicama općine.

Tišnjanski načelnik Ivan Klarin kazao je tada da su morali na adekvatan način odgovoriti svima koji bacaju smeće gdje se ne to smije.

“Uvijek je po drugima na kraju za to kriva općina. Imali smo i edukaciju o tome koja je trajala godinu dana i građani su upozoreni da ćemo početi objavljivati puna imena ili inicijale, ovisno jesu li snimljeni kamerom ili smo našli nepobitne dokaze kao u slučaju ove gospođe. Snimljenima smo zamaglili i lice. Upozoravamo sve da na području općine imamo 20 kamera, a naručili smo ih još deset”, kazao je još ranije Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno.

Komunalni redar Upravnog odjela Općine Tisno na temelju Prekršajnog zakona (NN 118/18), a u svezi s člankom 115. Odluke…

Objavljuje Općina TisnoPetak, 17. svibnja 2019.

(Šibenik In)

foto: Facebook (screenshot)

Tagovi: inicijali, kamere, kazna, nepropisno, odlaganje, općina tisno, otpad, slike, smeće,