Sport

Na Zapadnoj obali predstavljena digitalni audio vodič splitskih olimpijaca

Dvojezični audio vodič kojim se predstavlja 75 splitskih olimpijaca dostupan je on-line i besplatan za krajnje korisnike...

Autor: Ivona Amidžić - 16.07.2021

Uoči predstojećih Olimpijskih igara u Tokiju danas je na Zapadnoj obali predstavljena digitalna platforma koja korištenjem mobilne tehnologije omogućuje upoznavanje s biografijama i uspjesima splitskih olimpijaca. Riječ je o projektu koji je uz podršku Turističke zajednice grada Splita realizirala tvrtka Tour Guide System d.o.o. a danas su o njemu na konferencije za medije govori idejni začetnik i nositelj projekta Goran Gavrić, predstavnik Splitskog kluba olimpijaca, Josip Reić, direktorica TZ grada Splita, Alijana Vukšić i gradonačelnik Ivica Puljak.

-Danas smo tradiciju i rezultate koji su naši olimpijci ostvarili odlučili prezentirat cijelom svijetu, građanima Splita i našim gostima kroz jedan inovativan audio vodič. Drago nam je da ćemo i na takav način promovirati sport i naše uspješne sportaše.- kazao je gradonačelnik Ivica Puljak ističući da mu je posebno drago pozdraviti jedanaest splitskih  sportaša koji odlaze na Olimpijske igre u Tokio kojima želimo najbolji mogući rezultat.

Dvojezični audio vodič kojim se predstavlja 75 splitskih olimpijaca, prema riječima direktorice Turističke zajednice Alijane Vukšić, dostupan je on-line i besplatan za krajnje korisnike, kreirana je u skladu s potrebama suvremenog čovjeka i prati trendove inovativnih digitalnih rješenja u turizmu.

Na platformi je, kako je kazao direktor tvrtke Tour Guide System d.o.o. Goran Gavrić radio dvadeset stručnjaka za nove tehnologije da bi došli do jednostavnog rješenje kojim se skeniranjem QR koda očitava sadržaj, u ovom slučaju biografije i sportski uspjesi splitskih olimpijaca.

Tagovi: audio vodič, olimpijci, split, zapadna obala,