Sport

Najzad spokoj u splitskoj svlačionici

Hajduk je slavio rezultatom 3:1, iako je omjer u korist Bijelih mogao biti i izraženiji. Dva je pogotka za hajdukovce postigao Mijo Caktaš, dok je jednog dodao Mirko Ivanovski

Autor: Alan Srčnik - 16.09.2018

Novi trenerski mandat na klupi Bijelih Zoran Vulić započeo je pobjedom. I to više nego zasluženom protiv zagrebačkog Rudeša u 7. kolu HT Prve lige – piše HNK Hajduk.

Hajduk je slavio rezultatom 3:1, iako je omjer u korist Bijelih mogao biti i izraženiji. Dva je pogotka za hajdukovce postigao Mijo Caktaš, dok je jednog dodao Mirko Ivanovski.

– Jedna teška i zahtjevna utakmica zbog psihologije koja se dogodila. Momci su reagirali odlično, iako su imali black-out u određenim dijelovima. Sve u svemu, moram biti zadovoljan, zasluženo smo pobijedili. Straha nije bilo, od prve minute su igrači htjeli, morali smo doći do pobjede, nervoza je bila prisutna, sutra ćemo se odmoriti, a onda se odmah okrenuti Istri – prve su reakcije Hajdukovog stretega po završetku utakmice.

Mirko Ivanovski u pobjedi protiv Rudeša postigao je svoj drugi pogodak u Hajdukovom dresu. Mijo Caktaš načeo je mrežu gostiju u 20. minuti susreta, a Ivanovski je u 61. minuti povisio na 2:0.

– Bili smo bolja momčad i zasluženo smo pobijedili. Napravili smo sve što je trener tražio od nas, nije to još prava igra Hajduka, ali vidi se napredak i siguran sam da će to u narednim utakmicama biti još bolje. Drago mi je što smo kreirali dosta opasnih situacija pred protivničkim vratima, međutim moramo u njima još bolje reagirati – kazao je Ivanovski po završetku utakmice.

Mirko priznaje kako do sada nije zadovoljan svojim dosadašnjim učinkom.

– Naravno da ne mogu biti zadovoljan, od napadača se traže golovi, danas je to bilo dobro, ali svjestan sam da do sam do sada morao imati bolji učinak. Kada zabiješ gol odmah je lakše.

Bijeli su bili agresivni prema naprijed i svim silama su željeli doći do sva tri boda u ogledu sa Zagrepčanima.

– Novi trener donio je agresivnost, svi navijači Hajduk vole to. Vole napad, golove…Danas smo bili dosta agresivniji, dobro smo reagirali po oduzetoj lopti. Sve će doći na svoje ako nastavimo ovako raditi iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu – zaključio je napadač Bijelih.

Foto: HNK Hajduk

Tagovi: hajduk, ivanovski, mirko ivanovski, vulić, zoran vulić,