Crna kronika

Nakon duge noćne borbe sa stihijom, požar uspješno stavljen pod nadzor – danas prioritet Kula Norinska

Sinoć je, tijekom akcije gašenja požara kod Mokala, evakuirano 35-ero ljudi, a danas je cilj ugasiti požar u Kuli Norinskoj

Autor: Josipa Maksimović - 27.09.2018

Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović izjavio je u četvrtak ujutro kako se u srijedu oko 23.30 sati zbog iznimno jake bure razbuktao požar na ulazu u mjesto Mokalo na Pelješcu, ali je do 3 sata uz izniman napor vatrogasaca stavljen pod nadzor, a kuće su obranjene.

Simović je naglasio kako je riječ o manjem dijelu požara na području Orebića, gdje je vatrena linija duga preko tri kilometra.
Istaknuo je kako je u četvrtak prioritet područje Kule Norinske, gdje je ugašen krak prema mjestu Desne, a gasi se oko 400 metara dug krak na relaciji Momići-Matijevići.“Sa svim smo ljudima ispod požarišta. Danas ga planiramo ‘stisnuti’ i staviti pod kontrolu”, rekao je Simović. Istaknuo je kako je u Konavlima problematičan krak požara istočno prema planini Sniježnica.
“Sinoć smo ga uspjeli malo smanjiti, ali je zbilja velik. Teško je reći koliko je duga linija, jer gori i s druge strane planine. Očekujemo pomoć Airtractora”, rekao je Simović.
Simović je dodao kako se tijekom dana na području županije očekuju novi jaki udari bure.

Iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje objavili su kako je tijekom sinoćnje akcije gašenja požara kod Mokala preventivno evakuirano 35 ljudi u privatne kuće u Trpnju. Na požarište u Kuli Norinskoj djeluju dva kanadera i dva Airtractora, dok je u Konavle poslan jedan Airtractor.

(Hina)

Tagovi: Kula Norinska, Pelješac, požar, vatra,