Lifestyle

Nakon pregleda videonadzora s igrališta Dubrovnik poziva: Čuvajmo naša igrališta!

Utvrđeno je opetovano okupljanje više skupina mlađih osoba u večernjim i noćnim satima...

Autor: Ivona Amidžić - 08.05.2020

Druga faza popuštanja epidemioloških mjera otvorila je igrališta diljem Hrvatske, a nadležni Upravni odjel za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika zaprimio je posljednjih dana više dojava u vezi jednog igrališta.

Kako su dubrovačka igrališta, dječja i ona sportska te javne površine namijenjene sportu i rekreaciji su opremljena aktivnim sustavom videonadzora kako bi se spriječio svaki pokušaj vandalizma, Upravni odjel je pristupio pregledu snimki.

Radi se o novoobnovljenom dječjem igralištu na Šetalištu kralja Zvonimira u Uvali Lapad, na kojem je u nekoliko navrata utvrđeno okupljanje više skupina mlađih osoba koje su se u večernjim i noćnim satima na neprikladan način koristili spravama namijenjenima za igru djece.

Iako na igralištu nisu zabilježena funkcionalna oštećenja, dječja igrališta i sprave postavljene na njima namijenjena su našim najmlađim sugrađanima za razonodu i aktivno provođenje vremena, a nikako nisu namijenjena mlađim ni odraslim osobama.

Grad Dubrovnik kontinuirano ulaže značajna sredstva u održavanje i rekonstrukciju postojećih sadržaja za sport i rekreaciju te gradnju novih, a igralište u Uvali Lapad posljednje je koje je temeljito obnovljeno na zadovoljstvo mnogih korisnika – roditelja i njihove djece.

foto: Grad Dubrovnik

Tagovi: dubrovnik, igrališta, mladi, videonadzor,