Crna kronika

“Nasilnici s Rive” prijavljeni za pokušaj teškog ozljeđivanja i razbojstvo iz mržnje

Za dvojicom se još traga

Autor: Ivona Amidžić - 11.02.2019

Zbog napada na trojicu vaterpolista Crvene zvezde na splitskoj Rivi u policijskom pritvoru završila su dvojica 25-godišnjaka i jedan 23-godišnjak koji su nakon kriminalističkog istraživanja prijavljeni za dva kaznena djela počinjena iz mržnje – pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda i razbojništvo zbog oduzimanja klupskog dresa – kako piše nacionalni portal, prenoseći Hina-u.

Policija je u ponedjeljak izvijestila da je kriminalističkim istraživanjem utvrdila kako su 25-godišnjaci i 23-godišnjak zajednički i prema prethodnom dogovoru u subotu oko 13:30 sati došli do ugostiteljskog objekta na Obali hrvatskog narodnog preporoda, na splitskoj Rivi, gdje su fizički napali tri igrača vaterpolo kluba Crvena zvezda koji su kao gosti sjedili na terasi.

Razlog napada, tvrde u policiji, bio je što su kod jednog od njih uočili klupska obilježja na odjeći te su, u namjeri da ih oduzmu, strane državljane više puta udarili šakama, nogama i palicama po tijelu te od 29-godišnjaka zahtijevali da im preda klupski dres.

“Počinitelji su ga pritom nazivali pogrdnim imenima i prijetili mu, a nakon što je 29-godišnjak u bijegu skočio u more, od njega su i nadalje, uz prijetnju nožem zahtijevali predaju odjeće s klupskim obilježjima, a što je on na kraju i učinio. Navedeni je 29-godišnji strani državljanin tom prilikom lakše ozlijeđen”, istaknuli su u policiji.

Dodaju da su u sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja razgovarali s većim brojem svjedoka te pretražili stanove i druge prostorije koje koriste osumnjičenici, a kod jednog od pritvorenih 25-godišnjaka pronađen je i oduzeti dres.

“Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno i da su dva 25-godišnjaka i 23-godišnjak iz mržnje pokušali teško tjelesno ozlijediti ili teško narušiti zdravlje trojici stranih državljana, a iz istog su motiva mržnje, uporabom sile i hladnog oružja, na štetu 29-godišnjaka počinili razbojništvo”, ističu u policiji koja nastavlja istraživanje ovog slučaja.

(Hina)

foto: pixabay (ilustracija)

Tagovi: dres, nasilnici, optuženi, riva, split,