Crna kronika

Navijači pokušavali pobjeći policiji, gasili svjetla na autocesti, krivudali, skrivali ručno izrađene palice

Splitska policija uhvatila navijača s ručno rađenim palicama i pirotehničkim sredstvima

Autor: Ivona Amidžić - 18.02.2019

Pirotehnička sredstava i predmete za napad policija je pronašla u kombiju kod navijača, koji su se iz Rijeke u subotu vraćali u Split, nakon nogometne utakmice Rijeke i gostujućeg Hajduka, a 28-godišnjak je priveden na Općinski prekršajni sud, izvijestila je splitska policija.

Nakon završetka nogometne utakmice u Rijeci policijski službenici su u subotu, vozeći se prema Splitu preventivno pratili organiziranu kolonu vozila navijača, a pri zaustavljanju kolone uočili su sumnjivo ponašanje osoba.

Nastavljajući pratnju uočili su namjerno razdvajanje kolone i da jedno kombi vozilo pokušava izmaći policijskom nadzoru i izaći s autoceste u smjeru Šibenika.

Tijekom vožnje autocestom na vozilu su gašena svjetla, naglo je mijenjana brzina i uočeno je da vozač želi izbjeći nadzor policije, nakon čega je vozilo zaustavljeno. Uz vozača u kombiju se nalazilo još dvanaest osoba.

Policija je kratko pregledala vozilo i pronašla predmete pogodne za napad kao i pirotehnička sredstva radi čega je kombi prepraćen u prostor pod policijskim nadzorom. Ondje je obavljena temeljitija pretraga i pronađeno je devet ručno izrađenih palica napravljenih za napad i nanošenje ozljeda, šest pirotehničkih sredstava i dvije marame za prikrivanje identiteta, za koje je 28-godišnjak rekao da su njegovo vlasništvo.

Osumnjičen je za počinjenje prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i priveden na Općinski prekršajni sud, naveli su u  ponedjeljak iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

(Hina)

foto: PU splitsko-dalmatinska

Tagovi: bježali, kombi, palice, pirotehnika, policija, PU splitsko-dalmatinska, Rijeka, split,