Kultura

Ne propustite Prvi Festival Klapskih Majstora u Trogiru 24. i 25. svibnja!

Prvi Festival Klapskih Majstora u Trogiru samo što nije počeo!

Autor: Ivona Amidžić - 21.05.2019

Iznimno nam je zadovoljstvo najaviti održavanje Prvog Festivala Klapskih Majstora koji će se na spomen maestru Nikoli Bubli održavati u Trogiru 24. i 25. svibnja 2019. godine.

Dvodnevni festival, koji na spomen maestru Nikoli Bubli organizira udruga Trogirski Glazbenici, započet će u Muzeju grada Trogira – Galeriji Cate Dujšin Ribar u petak, 24. svibnja 2019. u 20 sati kada će o životu i djelu maestra Buble govoriti prof. Lidija Vladić Mandarić, koja je upravo završila s pisanjem monografije o našem prerano preminulom maestru i Frane Vugdelija.

Prvi dan Festivala, petak, 24. svibnja, posvećen je životu i djelu maestra Buble, a održat će se u Muzeju grada Trogira – Galeriji Cate Dujšin Ribar s početkom u 20 sati.

Drugi dan Festivala, 25. svibnja, tzv. “koncertni dio”, održat će se na glavnom gradskom trgu Ivana Pavla II u Trogiru s početkom u 20 sati. Na glavnoj trogirskoj pjaci nastupit će pet muških klapa – Vinčace, Bošket, Kaleta, Žmul i Muraj te pet ženskih klapa – Dišpet, Ventula, Luše, Tamarin i Stivanja, koje imaju zadatak a capella izvođenja dviju pjesama – jedne tradicionalne, a druge tradicionalne s trogirskog područja.

O njihovoj uspješnosti sudit će stručni žiri u sastavu Duško Tambača, Jasminko Šetka i Ivo Lipanović.

Tagovi: a capella, festival, festival klapskih majstora, klape, koncert, Trogir,