Lifestyle

Nekoliko tisuća Splićana i njihovih gostiju novu 2019. godinu dočekali su na Rivi

Posljednje sekunde stare godine s građanima su na pozornici brojali gradonačelnik Andro Krstulović Opara i župan Blaženko Boban

Autor: Alan Srčnik - 01.01.2019

Nekoliko tisuća Splićana i njihovih gostiju novu 2019. godinu dočekali su na Rivi uz pjesme grupe Magazin i Jasmina Stavrosa koji su ih usprkos niskim temperaturama od svega par stupnjeva i buri uspjeli zagrijati, a posebnu draž dočeku dao je spektakularni vatromet – piše Nacionalniportal.hr, prenoseći Hina-u.

Posljednje sekunde stare godine s građanima su na pozornici brojali gradonačelnik Andro Krstulović Opara i župan Blaženko Boban koji su novoj 2019. godini nazdravili šampanjcem.

To je zapravo već treći doček nove godine u Splitu danas s obzirom da je nakon tradicionalnog klapskog pjevanja ispod ure od podne do 15 sati na Pjaci održan legendarni doček rane nove godine “Uranila Nova” i dječja Nova godina u Đardinu.

Zabave je u Splitu na Silvestrovo bilo na svakom uglu jer je na Rivi u 11 sati održan Pop rock cabaret, na istom mjestu u 20 sati DJ Payo je izvodio Hit mixove, a u isto vrijeme je u Božićnom gradu u Perivoju započeo New years eve warm-up.

Centralni događaj je započeo u 21 sat na Rivi gdje se odvijao program dočeka Nove godine, no oni koji su bili željni primjerice plesa svoju su želju mogli ispuniti na Voćnom trgu gdje se u organizaciji Centra plesa i u sklopu festivala Salsa Spliz Silvester nightsa održavao Salsa doček nove godine.

Čim je otkucala nova 2019. godina u Foto klubu Split u Marmontovoj ulici otvorena je novogodišnja izložba Ciklus fotografija “Streets” nastao 2017.-2018. godine za vrijeme putovanja sedamnaestogodišnje autorice izložbe Dore Ćurak u nekoliko europskih gradova i u njenom rodnom Splitu.

Doček nove godine osim na Rivi, Voćnom trgu i u Perivoja, gdje je ulaz bio besplatan, organiziran je i u hotelima, kafićima, te nekoliko gradskih klubova i kavana gdje su posjetitelji uživali uz živu glazbu ili DJ- eve, a cijene ulaznica su se kretale od 50 do 700 kuna.

Tijekom dana su župan Boban i gradonačelnik Krstulović Opara posjetili Javnu vatrogasnu postrojbu (JVP) grada Splita, Državnu upravu za zaštitu i spašavanje (DUZS), Zavod za Hitnu medicinu u KBC Split, te Operativno-komunikacijski centar (OKC) splitske policije, dok je za ujutro najavio posjet splitskom rodilištu.

Tagovi: doček, nova godina, riva,