Politika

Nenadu Ružiću uručena Medalja Grada Splita

Medalja Grada Splita Ružiću je dodijeljena za uspješnu provedbu mjera na suzbijanju potkornjaka i spašavanje Marjanske šume...

Autor: Ivona Amidžić - 03.06.2021

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara, u nazočnosti svog zamjenika Nina Vele, županijskog vatrogasnog zapovjednika i dosadašnjeg zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Split Ivana Kovačevića i novog zapovjednika Maria Mikasa te svojih suradnika, uručio je javno priznanje – Medalju Grada Splita koordinatoru Kriznog stožera civilne zaštite Grada Splita, Nenadu Ružiću.

Medalja Grada Splita Ružiću je dodijeljena za uspješnu provedbu mjera na suzbijanju potkornjaka i spašavanje Marjanske šume.

Uz čestitke i izraze zahvalnosti na predanom poslu i uspješnom suzbijanju pošasti koja je prijetila Marjanu, gradonačelnik Krstulović Opara je kazao: “Nema bolje vijesti za kraj mandata od one da nema više opasnosti za naš Marjan. I zato mi je veliko zadovoljstvo dodijeliti Medalju Grada Splita gospodinu Ružiću i na taj način mu iskazati zahvalnosti na predanom i uspješno obavljenom poslu suzbijanja opasnosti od potkornjaka i spašavanju marjanske šume od daljnjeg propadanja.”

Gradonačelnik Krstulović Opara je istaknuo kako bez spašavanja Marjanske šume ne bi bilo moguće revitalizirati taj omiljeni splitski dragulj prirode, kulturne baštine i ljepote za koju su sada ostvarene sve pretpostavke, a u provedbi je europski projekt “Marjan 2020 – Brdo prošlosti oaza budućnosti” vrijedan ukupno 22,8 milijuna kuna.

Iskrenu zahvalnost gradonačelnik je uputio i svim suradnicima, stručnjacima, pojedincima i ustanovama iz cijele Hrvatske koji su dali svoj obol i kroz tri godine ustrajnog rada i velikih izazova došli do konačnog cilja – spašavanja Marjana od pošasti.

Zahvalivši se na primljenom priznanju Nenad Ružić podvukao je zajednički doprinos svih uključenih pojedinaca i stručnjaka iz cijele Hrvatske, izvođača, gradskih tvrtki i društava bez čije suradnje bi se teško došlo do zajedničkog cilja.

“Ja sam samo nositelj liste, ovo je medalja svih nas. Ovo je velika čast, ali i poticaj da nastavimo još jače, bolje i brže raditi svoj posao i da budemo spremni odgovoriti na sve izazove. Dokazali smo da možemo i nastavit ćemo kao i do sada, unatoč svim olujama, sigurno i odgovorno broditi dalje”, kazao je Ružić posebno se zahvalivši gradonačelniku Krstuloviću Opari bez čije bi moralne i stručne pomoći, istaknuo je, vrlo teško ostvarili ovaj cilj, a zahvalio se i Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Splita čiji je pripadnik.

Podsjetimo kako je 27. svibnja 2021. ukinuta izravna opasnost od nastanka elementarne nepogode na području Gradskih kotareva Meje, Varoš i Spinut – lokalitet Park-šuma Marjan, a koja je proglašena 5. veljače 2019. godine radi sušenja šume koje je bilo uzrokovano potkornjakom. Za uspješno ‘spašavanje’ Marjana bila je potrebna provedba niza mjera i aktivnosti, a uz napore i odlučnost svih dionika u očuvanju prirodnog simbola našega grada, velika zasluga za konačan uspjeh pripada upravo Nenadu Ružiću, koordinatoru Stozera CZ koji je proveo uspješnu sanaciju šume.

foto: Grad Split

Tagovi: javno priznanje, krstulović opara, marjan, nagrada, Nenad Ružić, potkornjak, split, šuma,