Lifestyle

Nestabilno, promjenjivo i nepredvidivo vrijeme očekuje nas i sljedeći tjedan

Ćudljivo vrijeme postalo je predmet raznih šala na internetu, tako i nekih slikovnih...

Autor: Ivona Amidžić - 07.06.2020

Nije sigurno, ali je prilično vjerojatno da se i sljedećih tjedan dana nastavlja promjenjivo razdoblje, u kojem ni na kopnu, ni na moru neće biti velikih promjena tlaka, piše HRT.

No, mnogima bi i dalje mogla biti “tlaka” zbog na Jadranu prevladajućeg juga, na kopnu pak jugozapadnjaka. Uz takvo biometeorološko stanje ne baš idealno, vrijeme će i dalje biti nestabilno, za aktivnosti na otvorenome diljem Hrvatske ne sasvim povoljno, ali to nam je već prošlih dana, pa i tjedana moglo postati “normalno”.

Vjerojatno neće biti ni velikih promjena u temperaturi zraka, koja u većini Hrvatske neće jako odstupati od prosječne za prvu polovicu lipnja. No, i bez vrućine, nekima bi moglo biti neugodne sparine, osobito na kopnu, gdje je i vjerojatnija nego na Jadranu svakodnevna gdjekoja kišna kap, a ne smije se isključiti ni povremeni mjestimični kišni “slap”, kakav se u sjevernijim hrvatskim krajevima mogao vidjeti i u srijedu, u južnijima u petak.

U sljedećem tjednu promjenjivo

“U prvoj polovini idućeg tjedna u unutrašnjosti promjenljivo i nestabilno s kišom, u ponedjeljak i srijedu ponegdje vjerojatno i obilnijim pljuskovima. Vjetar uglavnom slab, a temperatura zraka u manjem padu.

I na Jadranu promjenjovo, mjestimice s kišom, u ponedjeljak i srijedu ponegdje možda i izraženijim pljuskovima. Puhat će umjereno, u ponedjeljak i jako jugo, a u srijedu zapadnjak i jugozapadnjak”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Internet šale

Kao i sa svime i vrijeme je zadnjih dana postalo predmet šale. Nije ni čudo kad smo u jednom danu znali vidjeti tri izmjene kiše i sunca s dodatkom leda…

Ljudi su tako počeli praviti kolaže vremena kakvome smo svjedočili u Hrvatskoj.

Ako pogledamo godinu od početka, tj. ako gledamo prema mjesecima, vrijeme možemo opisati ovako:

A s druge strane, ako pogledamo zadnjih tjedan dva i uzmemo u obzir promjene koje se događaju i više puta u jednom danu, sve možemo prikazati na ilustraciji koja izgleda ovako:

Tagovi: prognoza, promjenjivo, vrijeme,